2019 KPSS Sonuçları ÖSYM Tarafından Ne Zaman Açıklanacak?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) düzenlenen Kamu Personel Seçme Sınavı (2019-KPSS) kapsamında tüm oturumlar tamamlandı. Bunun ardından gözler şimdi ÖSYM tarafından KPSS osnuçlarının ne zaman açıklanacağına çevrildi. 

Adaylar tarafından KPSS Genel Kültür ve Genel Yetenek, Alan Bilgisi, ve Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi’nin (ÖABT) oturumlarının sonuçlarının sonuçlarının ne zaman açıklanacağı araştırılıyor.

KPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilmek isteyen adaylar KPSS’nin farklı oturumlarına katılım sağladılar. Yüz binlerce vatandaş tarafından KPSS’nin tamamlanmasıyla birlikte sonuçların açıklanması beklenmeye başlandı.

Sınav ve sınav sonuçlarına ilişkin Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından bir takvim yayımlandı. Yayımlanan takvimde sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı da belirtildi.

ÖSYM tarafından yayımlanan takvime göre KPSS sonuçları 29 Ağustos 2019 tarihinde açıklanacak. Adaylar sonuçlarını ÖSYM AİS’e giriş yaparak sorgulayabileceklerdir.

Bu süre içinde yeni sınavın yapılamaması durumunda, sınav sonuçları, bir sonraki sınavın sonucunun açıklanmasına kadar geçerli sayılacak.

Exit mobile version