POMEM Duyurusu Geldi ! Artık Sıra En Az Lise Mezunu PÖH Alımı ve Polis Alımı Duyurusunda

Polis Akademisi Başkanlığının resmi web adresi üzerinden bir duyuru yayımlanarak POMEM sözlü sınav bilgileri paylaşıldı. Bu bağlamda duyuruda 24. dönem POMEM sözlü mülakatlarının 30 Temmuz Salı günü başlayacağı ve 9 Ağustos tarihine kadar devam edeceğine yer verildi.

Konu ile ilgili olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından bir açıklama yapılmıştı. Söz konusu açıklamada 24. dönem POMEM 3 bin kadın polis alımında sözlü mülakata kalan aday sayısının ortalama 21 bin civarında olduğunu ifade eden Bakan Soylu lisans ve ön lisans mezunu 21 bin adayın sözlü mülakatlara gireceğini belirtti.

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından POMEM sözlü mülakat duyurusunun ardından adaylar 25. dönem POMEM ve 2019 yılı PMYO polis alımı ile PÖH alımı duyurusunu beklemeye başladı.

25. DÖNEM POMEM EYLÜL’DE

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamalarında Polis Akademisi Başkanlığı ‘nın 24. dönem POMEM mülakatlarını sona erdirmesi ve 3 bin kadın polisin eğitime alınması sonrası 25. dönem POMEM için ilana çıkacağını , 25. dönem POMEM kapsamında 10 bin polis memuru alımı yapılacağını ifade etmişti.

Ayrıca 24. dönem POMEM duyurusunun geç gelmesinden dolayı 25. dönem POMEM duyurusunun Eylül ayının ortalarında ya da sonunda gelebileceği ifade edildi. 

Tüm bunların yanı sıra PÖH alımı kapsamında da herhangi bir gelişme bulunmuyor. Ancak polis memuru ve PÖH alımı hakkında bir gelişme olduğunda adayları sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. 

Exit mobile version