Jandarma 25 Bin Uzman Erbaş (JÖH) Alımı İçin Yeni Süreç Başlıyor

Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde 25 bin uzman erbaş JÖH alımı kapsamında adaylar mülakata çağırıldı.Buna göre Jandarma 2019 yılı birinci dönem uzman erbaş alımı için Nisan ayında başvurular alınmıştı.

Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde komando ve asayiş sınıfları için başvurular alınmış ve ilk gruptan adaylar mülakata çağırılmıştı.

40 BİN ADAY 22 BİN ALIM İÇİN YETMEDİ

Jandarma Genel Komutanlığı, 22 bin uzman erbaş alımı için 40 bin adayı mülakat aşamalarına çağırdı. Ancak 40 bin aday , 22 bin alım için yetmedi. Bundan dolayı Jandarma Genel Komutanlığı tarafından ikinci grup aşaması için duyuru yayımlandı.

Konu ile ilgili olarak Jandarma Genel Komutanlığı tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada 22 bin uzman erbaş alımı için sayının tamamlanmadığını , yeni askerlik sistemi sonrası asker ihtiyacının arttığını , bu nedenle seçim aşamalarına çağrılmayan adayların da mülakatlara alınacağı ifade edildi.

Jandarma JÖH alımı ikinci grup seçim aşamaları Temmuz ayının ilk günlerinde tamamlandı. Bu seçim aşamalarının sona ermesinin ardından üçüncü grup duyurusu için adaylar beklemeye başladı.

Jandarma uzman erbaş alımında ilk duyuruda 22 bin alım yapılacağına yer verilmişti. Bunun yanı sıra yeni askerlik sistemi kapsamında 122 bin asker terhis oldu. Askerlerin terhis olması sonrası asker ihtiyacı arttı. Bu nedenle asayiş ve komando uzman erbaş alımında sayı arttırıldı.

Konu hakkında bir gelişme olduğunda adayları sitemiz ve mobşil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz.

Exit mobile version