Emniyet Personeli

2019 Bekçi Alımı Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde Polis Akademisi Başkanlığı aracılığı ile bekçi alımı gerçekleştiriliyor. Bekçi alımına ilişkin süreç devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bekçi alımı için sınav gerçekleştirildi. Söz konusu sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı adaylar tarafından araştırılıyor.

SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bekçilik sınav sonuçları, takvimde herhangi bir değişiklik olmaması halinde 7 Ağustos tarihinde adayların erişimine açılacak. Adaylar sınav sonuçlarını https://www.pa.edu.tr ve www.meb.gov.tr ya da http://odsgm.meb.gov.tr internet siteleri üzerinden sorgulayabileceklerdir. 

ADAYLAR İTİRAZ HAKKINA SAHİPTİR

Ayrıca adayların sınav sonuçlarına itiraz hakları da bulunmaktadır. Buna göre adaylar sınav sorularına ve uygulamasına ilişkin itirazlarını, soru ve cevap anahtarlarının https://www.pa.edu.tr ve www.meb.gov.tr ve/veya http://odsgm.meb.gov.trinternet adresinden yayımlanmasını takip eden en geç 2 (iki) iş günü içerisinde, sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını ise sonuçlarının https://www.pa.edu.tr/, www.meb.gov.tr ve/veya http://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinde ilan edildiği tarihi takip eden en geç 2 (iki) iş günü içerisinde Polis Akademisi Başkanlığına yapacaklardır.

İtiraz başvurusu yapacak olan adaylar MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesinin T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubelerinden herhangi birine, “Kurumsal Tahsilat Programı” aracılığı ile 20 TL (yirmi TL KDV Dâhil) itiraz ücreti yatıracaklardır. Adaylar itirazlarını alınan banka dekontu ve sınav adının yazılı olduğu dilekçe ile yapacaklardır.