İçişleri Bakan Soylu Müjdeledi! 25. Dönem POMEM PMYO EGM Polis Alımında KPSS Puanı Düşecek!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu NTV’de katıldığı canlı yayında 25. Dönem POMEM PMYO EGM polis alımı hakkında açıklamalarda bulundu.

Polis olmak isteyenler tarafından merak edilen KPSS baraj puanı hakkında müjdeli haberi veren Bakan Soylu önlisans mezunu adaylar arasından polis alımında KPSS puanının düşebileceğini belirtti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun EGM polis alımı hakkında yaptığı açıklamaları şu şekildedir;:

PÖH VE BEKÇİ AÇIKLAMASI

Geçtiğimiz yıllarda 10 bin özel harekatçı alımına 300 bin aday başvurdu. 8500 bekçi alımına 280 bin kişi başvurdu. Üst düzey bir tercih var Devlete.

EĞİTİM DÜZENLEMESİ

Bu tercihler sonrasında elemeler oluyor, yazılı, spor testleri, mülakatlar oluyor. Bir takım kriterlerimiz var. Polis alırken 2 yıllık MYO bu dönem geldi. Bu arada biz polis eğitimini 4 aydan 6 aya ve daha sonra da 8 aya çıkaracağız.

POLİS ALIMI KPSS ŞARTI

Polis alımında çok talep var diye, önlisans mezunları için taban puanı 70 yapmıştık ama değerlendiriyoruz. Muhtemelen 65’e indireceğiz.

BOY ŞARTINDA KÖTÜ HABER

Ancak diğer kriterlerden olan boy konusunda esnetme yapmayacağız. Uluslararası standartlar var burada. 1,62’ye indirsek 1,58 istenecek, 1,55 istenecek bunun sonu yok.

KISMİ RENK KÖRLÜĞÜ

Kısmi renk körlüğünde ise bana da çok talep geldi. Seçimler sırasında sahada olduğumuz için bu talepleri değerlendirdik. Arkadaşlar açlılıyor, dünyada durum nasıl, Avrupada durum nasıl diye. Bir değerlendirme yapacağız. Yeni alımları yetişir mi, bilemiyorum, çalışıyoruz.

Exit mobile version