Emniyet Personeli

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) 25. Dönem POMEM PMYO Polis Alımında Adayları Üzecek Gelişme!

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) 25 .Dönem POMEM (Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlükleri) PMYO (Polis Meslek Yüksekokulları) kapsamında polis alımı için süreç başladı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YKS) düzenlendi ve sonuçlar açıklandı.

EGM polis alımında YKS’de en az 260 puan almış adayların başvurusu alınıyordu. Yani YKS’de 260 ile 500 arasında geçerli herhangi bir puan alan aday Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) polis alımı ilanına başvuru yapabiliyor.

ADAYLAR POLİS ALIMINDA BARAJ PUANI DÜŞÜRÜLSÜN TALEP EDİYOR

Binlerce aday EGM polis alımında baraj puanının düşürülmesini talep ediyor. Sosyal medya üzerinden ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Emniyet Genel Müdürü Uzunkaya’ya iletilen taleplerde puan sınırının azaltılması isteniyor.

Ancak bu konuda resmi bir açıklama veya düzenleme yapılmış değil.

YKS VERİLERİ AÇIKLANDI

Diğer yandan Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından 2019 YKS sayısal verileri paylaşıldı ve 2019 YKS TYT’de 377.840 kişi 260 puan üzerine çıktı.

2018 yılı YKS verilerine bakıldığında ise 260 puan üzerine çıkan aday sayısının alt seviyelerde kaldığı görülmüştü.

POMEM PMYO polis alımında baraj puanının düşürülmesi talep ediliyordu ancak bu verilere bakıldığında başarı düzeyi 2019 yılında biraz daha arttı.

Bu nedenle EGM polis alımına başvuru yapacak adayların “başarılı” statüsünde değerlendirilmesinden dolayı YKS’de başarılı olmak gerekiyor.. Başarı oranı arttığı için baraj puanının azaltılması gündeme gelmeyebilir.

Bakan Soylu POMEM PMYO polis alımı hakkında yaptığı açıklamalar ise şöyle,

KADIN VE ERKEK JANDARMA SUBAY ASTSUBAY ALIMI PUANI DÜŞECEK Mİ?

“Şimdilik böyle bir şey düşünmüyoruz. Çünkü çok müracaat var. Bu da bizim alım zamanımızı etkiliyor”

POMEM POLİS ALIMI YAŞ ŞARTI DEĞİŞECEK Mİ?

“Şimdilik onda da bir şey düşünmüyoruz”

POLİS ALIMLARINDA BOY ŞARTI DEĞİŞECEK Mİ?

“Avrupa’daki uluslararası standart nedir bakacağım. O kadar çokr istiyorlar ki, bir bakacağım, dedikleri nedir.”

POMEM’DE KPSS PUAN BARAJI DÜŞER Mİ?

“Yüksekokullar için düşünüyoruz. 70 başlatmıştık. Orada bir müsaviliği dengeyi sağlamak gerekir belkide.”

POMEM RENK KÖRLÜĞÜ ŞARTI DEĞİŞECEK Mİ?

“Arkadaşlar çalışıyorlar, biz bir söz verdik. Uluslararası standartlara bakılacak. Sözümüz söz onlara bakılacak.”

Bir Yorum

  1. Ne olur şu önlisans baraj puanı düşürülsün. Bu kutsal mesleği yapmayı o kadar çok istiyorum ki.. vatanım için bir nefer de ben olayım..

  2. Tam tersi 80+ olması gerekiyor, öyle her önüne gelen polis olmamalı

  3. Puanların düşürülmesi niteliğide düşürür,ön lisans için bence sınır en az 70 olmalı ki lisanslıların bi farkı olsun…

  4. Sayın Bakanım 88'lilerin hakkı yeniyor. Sorun performans ise parkurda gösterelim kendimizi bizlere müsaade edin lütfen. 2 çocuklu bir anne olarak ben kendime bu konuda çok güveniyorum. Eminim benim durumumda olan birçok kişi yaş sınırının düzenlenmesi konusunda şans bekliyordur. Saygılarımla.

  5. Kısmı Renk Körlüğü safsatası artık kaldirilmali Modern Dünyanın gerisindeyiz bu uygulama yuzunden.Anayasamizin eşitlik haklarına da aykırı ne olursunuz sesimize kulak verin…

  6. Herkesin kendine göre zorluklari vardır lisansta önlisansta esit puanlarla alinmali bence her ikiside 55 olmali

  7. Arkadaslar bu yorumlari robot mu yapiyor insanmi acaba? Kpss 55 olsun yaş şarti olmasin mezuniyet istemeyin diyen var aramizda ama boyu 1.80 mis arkadasin.. Egitimler daha zor olmali secmeler daha yuksek puandan olmaliki hakedenler girsin e 50 almisin bende gireyimm calisaydin pzvnk.

  8. Renk körlüğü bir an önce kalkmalı her gün mağduriyetler devam ediyor mağdur sayısı çok fazla insanlar renkleri görüyor test eski

  9. herkes kendi nefsine gore konusuyor onune geleni polis yapmiyorlar ki gözlemle olan bir is bu siz daha cok puan artsin diyorsunuz diyelimki artti siz dusuk aldiniz ne olcak bence yazacaginiz herseyi ölçüp biçerek yapmalisiniz arkadaslar bizlerde polis olmak istiyoruz erkekler her konuda cok şanslı polis alimlarinda da en cok alim polislerde oluyor 250 bayan bence bayanlar dusunulmeli bizlerde istiyoruz polis olmak uni sinavlari cok zor bu programin duzenlenmesini arz ederiz Bakanım

  10. 150 puanla memur çocuguysan polis oluyorsun sayın bakan bey. lisanslı sporcusun cok istiyorsun 230 puanla müracat yapamıyorsun burada adalet nerde…

  11. 150 puanla memur çocuguysan polis oluyorsun sayın bakan bey. lisanslı sporcusun cok istiyorsun 230 puanla müracat yapamıyorsun burada adalet nerde…

  12. Onlisans puani 70 in altina inecekse lisans puani da 60 in altina insin o zaman !!!! Lisans mezunlarina haksizlik bu !!!!

  13. ARKADAŞ NE KADAR ÇAHİLSİNİZ GEÇEN SENE TYT PUANI ALANLARDA VAR İÇİNDE DÖNUŞTURULMUŞ PUAN DUŞMESİ LAZIM PMYO

  14. 25.dönem pomem de boy 160 olsun bakanım çok mağdur var ve kaç dönemdir bekliyoruz bizi görmezden gelmeyin.tv de konustunuz ınsAllah 25.donem de boy düşecek ve ivedilikle boyun düştüğüne dair resmi açıklama yapılmasını bekliyoruz.Saygılar ..

  15. 25.dönem pomem de boy 160 olsun cok magdur var bizi görmezden gelmeyin bakanım

  16. 25.dönem pomem de boy inşAllah düşecek bakanım size inanıyor veguvenıyoruz

  17. boyun 25.dönem de düşmesini istiyoruz ve cok cıddı magdur var bakanım boyun düşeceği ile ılgılı resmi açıklamayı onumuzdekı gunlerde beklıyoruz .sag olun

  18. 25.dönem de boy 160 olsun bakanım umıtlıyız sıze guvenıyoruz

  19. Lutfen 25. Pomem de boy 1.60 olsun bu meslegi gonulden isteyenlerin hayalleri yarim kalmasın