Kpss

KPSS Tercihlerinde Nitelik Kodu Ne Anlama Geliyor ?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından dün bir duyuru yayımlandı ve KPSS 2019/1 merkezi atama tercih kılavuzunun adayların erişimine açıldığı ifade edildi. 

KPSS tercih kılavuzunun erişime açılması ile beraber tercih işlemleri başlamış oldu. Tercih yapacak olan adaylar tercihlerini ÖSYM AİS aracılığı ile gerçekleştireceklerdir. 

Tercih yapacak olan adaylar 20 TL olan tercih ücretini ilgili bankalara yatırdıktan sonra tercihleri onaylanmış olacaktır. Tercih ücretlerinin hangi bakalara yatırılacağı hakkında detaylar için TIKLAYIN. 

NİTELİK KODLARI NE ANLAMA GELİYOR?

Peki tercihler için gerekli olan nitelik kodları ne anlama geliyor? İşte detaylar;

Tercih yapacak olan adaylar tercihlerini yaparken kendilerine uygun kadro ve pozisyonların bulunduğuu tablolardaki aranan nitelik kadroları stünundaki yer alan nitelik kodlarını çok iyi incelemelidirler. Bunun yanı sıra tercihler belirlenmeden önce sistemde kayıtlı olan mezun olunan alan veya program bilgisi mezun olunan alan veya program tablolarından kontrol edilmesi gerekmektedir.

Bir kadro veya pozisyon için mezun olunan program/alan koşulu birden fazla ise bunlardan birinin karşılanması yeterlidir. Ayrıca, yayımlanan tercih kılavuzundaki “Başvuru Genel Şartları ve Diğer Hususlar” başlıklı uyarıları mutlaka okumanız ve tercihlerinizi yaparken bu uyarıları da göz önünde tutmanız gerekir.

Mezun olunan programı tercih etmiş olduğunuz kadro veya pozisyon için aranan nitelikler ile uyumlu değilse yapılan tercih sistem tarafından kabul edilmeyecektir. Buna göre tercih yaparken bu durumun göz önünde bulundurulması gerekmektedir.

Bir Yorum