Gündem

Sağlık Bakanlığından Yaralılar Hakkında Açıklama

13 Mart 2016 Pazar günü saat 18.45’de Ankara’nın merkezinde Kızılay Güven Park otobüs duraklarının bulunduğu yerde bir terör saldırısı gerçekleştirildi. Ankara Kızılay Güven Park otobüs duraklarının yanı başında gerçekleştirilen terör saldırısı bomba yüklü bir aracın patlatılması ile yapılmıştı.  
 
Bu patlama sonrasında büyük bir kaos ortamı meydana geldi. Patlamanın ardından acil kodu ile bölgeye polis ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Patlamanın ardından patlama şiddeti ile ağaçlar otomobiller ve bir belediye otobüsü alev aldı.  
 
Bölgeye polis ekipleri olay yerinde yaşanan kaos ortamını en aza indirgemeye çalıştılar. Ankara Emniyet Genel Müdürlüğü çevik kuvvet ekipleri ise gölgenin güvenliğini sağladılar. Ayrıca itfaiye ekipleri patlamanın şiddeti ile alev alan ağaçları otomobilleri ve otobüsü söndürdüler.  
 
Olaylar bu şekilde gelişirken Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Ahmet Davutoğlu bir açıklama yaptı. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Ahmet Davutoğlu yaptığı açıklamada yaşanan terör saldırısı ile alakalı olarak bir güvenlik zirvesi düzenleyeceğini ve bu güvenlik zirvesine ilgili Bakanlar Kurulu üyelerinin katılım yapacağını söyledi. 
 
Bunun ardından Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada 35 vatandaşımızın hain saldırıda hayatını kaybettiğini ve 125 vatandaşımızın yaralandığı söylendi. Daha sonra kimlik tespiti için Adli Tıp Kurumuna gönderilen cenazeler ailelerine teslim edildi defin işlemleri yapıldı.  
 
Bugün ise yani 17 Mart 2016 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı. Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamanın konusu ise şuan halen tedavi gören 27 vatandaşımız hakkında idi. Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada yaralanan 27 vatandaşımızın 20’si normal tedavi servislerinde 7 vatandaşımız ise yoğun bakım servisinde tedavi gördüğü belirtildi.