KPSS 2019/1 Merkezi Atama Kontenjanları Adayları Hayal Kırıklığına Uğrattı

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi web adresi üzerinden bir duyuru yayımlanarak KPSS 2019/1 merkezi atama tercih kılavuzunun adayların erişimine açıldığı ifade edildi. 

ÖSYM tarafından yayımlanan KPSS tercih kılavuzunda ise kamu kurum ve kuruluşlarının kamu personeli alımı yapacakları kadrolar ve kadro sayıları, atamalar hakkında genel bilgiler, özel koşullar, lisans, ön lisans ve lise mezuniyeti için nitelik kodları ve mezun olunan programlar hakkında bilgiler verildi. 

KPSS 2019/1 Merkezi Atama Tercih Kılavuzu İçin TIKLAYIN.

KPSS’ye katılarak herhangi bir puan alan lise, ön lisans ve lisans mezunu adaylar KPSS 2019/1 merkezi atama kapsamında tercih yapabileceklerdir. Tercih yapacak olan adaylar ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine giriş yaparak tercih işlemlerini gerçekleştirebileceklerdir. Adaylar nitelik kodları ile kontenjan tablosundan seçtikleri pozisyon için tercih yapabileceklerdir. 

Adaylar KPSS tercihlerini 9 Temmuz 2019 tarihi ile 18 Temmuz 2019 tarihleri arasında gerçekleştirebileceklerdir. 

ADAYLAR HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADI

KPSS tercih kılavuzu yayımlanmadan önce yayımlanacak olan kadrolar ve kadro sayılarından umutlu olan adaylar ÖSYM tarafından kılavuz açıklandıktan sonra hayal kırıklığına uğradılar. Yayımlanan KPSS tercih kılavuzuna bakıldığında lise 83, ön lisans 217 ve lisans 401 kadro yayımlandığı görüldü. Toplamda 701 kadro yayımlandı ve atama bekleyen binlerce aday varken 701 kadronun yayımlanması adayların hayal kırıklığına uğramasına neden oldu. 

Kamupersoneli.net – Özel İçerik

Exit mobile version