Kpss

ÖSYM KPSS 2019/1 Merkezi Atama Tercih Kılavuzu Yayımlanıyor

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından KPSS’ye girmiş ve aldıkları puanlar ile kamu kurum ve kuruluşlarına yerleşmek isteyen adaylar KPSS tercih kılavuzunu bekliyor. KPSS 2019/1 merkezi atama tercih kılavuzunun ÖSYM’nin takvimine göre bugün yayımlanması bekleniyor.

KPSS 2019/1 MERKEZİ ATAMA TERCİH KILAVUZU YAYIMLANIYOR

2018 yılında yapılan merkezi atamalar kapsamında 4 bine yakın aday kamu kurum ve kuruluşları bünyesine yerleştirildi. Bu atamalar lise, ön lisans ve lisans düzeyinde gerçekleştirildi ve bu yıl yapılacak olan merkezi atamalar da aynı düzeyde olacak. 2019/1 merkezi atama tercih kılavuzuna göre adaylar birçok bakanlık, üniversite, kamu kurumu ve kuruluşları için belirtilen boş kadrolara tercih yapabileceklerdir. 

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından KPSS merkezi atama takvimi daha önce yayımlanmıştı. Bu takvime göre 9 Temmuz 2019 tarihinde merkezi atama tercihleri başlayacak. Bugün başlayacak olan tercihler için adaylara 9 günlük bir süre verildi ve 18 Temmuz 2019 tarihinde sona ereceği ifade edildi. 

Hangi kurum ve kuruluşlarda hangi kadroların boş olduğunu henüz belli değil. Ancak kılavuz açıklandığında kesinlik kazanacak. Bu kadrolardan kendinize uygun olanını seçerek ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemine (AİS) T.C. Kimlik Numaranız ve ÖSYM şifreniz ile giriş yaparak tercih işlemleri bölümünden KPSS 2019/1 merkezi atama tercihleri kısmından tercihlerinizi gerçekleştirebileceksiniz.

Merkezi atama tercih kılavuzu yayımlandığında anlık bildirim almak için mobil uygulamamızı indirebilirsiniz. Merkezi atamalar hakkındaki son dakika gelişmelerini sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden adaylara anlık olarak duyuracağız. 

Bir Yorum

  1. Beyin göçü olmakta hakli bir ulkeyiz insanlar 90 puanla bile zor ataniyor kendi Alaninda calisan o kadar az Insan var ki yazik uzuluyorum ulkemizin haline

  2. Yine atanamayacağımız bir tercih geldi çattı :(
    Bakalım bu sefer kaç jeofizik mühendisi alınacak??

  3. 90 la atanamıyorum saolun ne diyeyim ki size sınavları gelir kaynağı yaptınız kendinize

  4. Daha be zaman açıklanacak bu klavuz ömrümüz beklemekle geçiyor yeter artık ya

  5. son merkezi alımda sadece 2 kadro verildi 92 puanla atanamadım elektronik haberleşme mühendisi olarak

  6. Üc aydır içişleri bakanlığıda bir sözlü mülakatı acıklayamadılar ne kadar zormuş onun için merkezi alım hiç olmazsa bu gün acıklanacağını biliyoz İNŞALLAH kadrolar fazla glir

  7. 91 ile atanamıyorum mühendisim yazık günah… almanyaya gidecem sanırım. 2019/2 ve 2020/1 olmayabilirmiş bile…

  8. Okadar alım var hiç bir yere basvuramiyorum lanet olsun böyle ise

  9. ne diye bilirim ki açıktan almaktan torpilli almaktan genel atamaya fırsat kalmiyorki her kurum açıktan alım yapıyor kendi adamlarını veya para temin ederek alıyor kimse genel atamaya adam istemiyor ki?

  10. 83le atanamadım (bilişim) 60larla diyanete atanan ilahiyatçılara hakkımı helal etmiyorum.