Meb Personeli

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB), askeriliği 'asker öğretmen' olarak yapmak isteyenlere önemli duyuru!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından binlerce öğretmeni ilgilendiren bir duyuru yapıldı. MEB’den yapılan duyuruda, “Bakanlığımız kadrolarında fiilen öğretmenlik mesleğini icra edenler arasından yedek subay aday adayı olarak silah altına alınacaklardan askerliğini asker öğretmen olarak yapmak isteyenler kurumlarından öğretmen olduklarına dair Ek-A belgesi alarak askerlik şubelerine verebilirler” denildi.

Peki Asker Öğretmen Ne Demektir?

Asker öğretmenlik, askerlik hizmetini öğretmen olarak yapmak demektir. Yani TSK, ilgili asker öğretmeni MEB’in emrine verir ve MEB boş olan okullarda ilgili askeri öğretmen olarak değerlendirir. Bu durumda kişi hem askerlik hizmetini yapmış sayılır hem de MEB’in öğretmen açığı kısa vadede kapanmış olur.

 

Bir Yorum

  1. 1-Yeni askerlik sistemiyle beraber Askeri öğretmenlik hakkından adaylığı kaldırılmış- kaldırılmamış sözleşmeli öğretmenler başvuru yapabilir mi? . 2-Benim 2020 Mayıs'ta askerliğe gitmem gerekmekte tecilim biteceği için. Kasım veya Şubat dönemi için bu başvuruyu yapabiliyor muyuz?. Teşekkür ederim.

  2. 1-Yeni askerlik sistemiyle beraber Askeri öğretmenlik hakkından adaylığı kaldırılmış- kaldırılmamış sözleşmeli öğretmenler başvuru yapabilir mi? . 2-Benim 2020 Mayıs'ta askerliğe gitmem gerekmekte tecilim biteceği için. Kasım veya Şubat dönemi için bu başvuruyu yapabiliyor muyuz?. Teşekkür ederim.