Jandarma Özel Harekat (JÖH) Alımı, Polis Özel Harekat (PÖH) Alımı ve POMEM PMYO Polis Alımı Hakkında En Çok Merak Edilen Soruların Yanıtları

Jandarma Özel Harekat (JÖH) Alımı, Polis Özel Harekat (PÖH) Alımı ve POMEM PMYO Polis Alımı hakkında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan açıklamalar geldi.

Bakan Soylu yaptığı açıklamalarında Jandarma Özel Harekat (JÖH) Alımı, Polis Özel Harekat (PÖH) Alımı ve POMEM PMYO Polis Alımı sürecine yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Soylu binlerce JÖH, PÖH ve Polis alımı bekleyen adayların yaş şartı, boy şartı, renk körlüğünün yanı sıra KPSS şartı ve mezuniyet şartı ile alakalı olarak paylaşımlar gerçekleştirdi.

Bakan Soylu’nun açıklamalarına yönelik olarak adaylar ilanların ne zaman yayımlanacağı ile beraber ilanların başvuru tarihlerini ve genel şartlarını sorguluyor. Peki JÖH, PÖH ve polis alımında en çok merak edilen soruların yanıtlarına göre istihdam nasıl gerçekleştirilecek? İşte ayrıntılar.

Bakan Soylu’nun açıklamalarından satır başları; (JÖH, PÖH ve Polis Alımı İlanı bekleyen adaylar bu sorularda merak ettiklerini öğrenebilir)

KADIN VE ERKEK JANDARMA SUBAY ASTSUBAY ALIMI PUANI DÜŞECEK Mİ?

“Şimdilik böyle bir şey düşünmüyoruz. Çünkü çok müracaat var. Bu da bizim alım zamanımızı etkiliyor”

POMEM POLİS ALIMI YAŞ ŞARTI DEĞİŞECEK Mİ?

“Şimdilik onda da bir şey düşünmüyoruz. Şöyle söyleyeyim. Ben bu konuda bir söz vermiştim ve sözümü yerine getirdim.

31 Aralık’ tı bunu 1 Ocak ‘a çıkarır mısınız dediler. Biz Ocak ‘ı getirdik. 1 dönem daha kazanmış oldular.”

POLİS ALIMLARINDA BOY ŞARTI DEĞİŞECEK Mİ?

“Avrupa’daki uluslararası standart nedir bakacağım. O kadar çokr istiyorlar ki, bir bakacağım, dedikleri nedir.”

“POMEM’DE KPSS PUAN BARAJI DÜŞER Mİ?”

“Yüksekokullar için düşünüyoruz. 70 başlatmıştık. Orada bir müsaviliği dengeyi sağlamak gerekir belkide.”

“POMEM RENK KÖRLÜĞÜ ŞARTI DEĞİŞECEK Mİ?”

“Arkadaşlar çalışıyorlar, biz bir söz verdik. Uluslararası standartlara bakılacak. Sözümüz söz onlara bakılacak.

Polis alımında renk körlüğü meselesi ile ilgili birçok talep geliyor. Bu talepleri arkadaşlarımıza ilettik. Bu konu üzerinde çalışmalar devam ediyor. Çalışmalarımızı yapalım.

Yaptıktan sonra bu konu ile ilgili açıklamayı yapacağız.” 

PÖH ALIMI 2019 AÇIKLAMASI

”Bizim özel harekatta şu an 25 bin polisimiz var. Bizim için şu an yeterli bi sayı. Daha ziyade burada içeriden sınavla özel harekata alım yapmak.

Özel harekat olmak isteyen kardeşlerime tavsiyem polislik sınavlarına girsinler, kazansınlar. Alırsak bundan sonra çok kısıtlı bir alım olacak. Bunu bi baza oturtturduk.

Bundan sonra içeriden alım yapmak ilk tercihimiz olacak, gerekli olduğu takdirde dışarıdan alım yapacağız. İçeriden almak bizi daha rahatlatacak.

O yüzden oraya girmelerini tavsiye ederim. Önce polis olsunlar biz oradan alacağız.”

LİSE MEZUNU POLİS ALIMI

“Ama belli bir sayıda alım yapacağız. Hazırlıkları sürüyor. Lise mezunu olanları da alacağız. Ama bir KPSS şartı olacak.

Bu kardeşlerimiz de KPSS’ye girsinler. Kadın özel hareket adayları için KPSS puanın düşürülmesi söz konusu.”

KPSS PUANI DÜŞÜRÜLEBİLİR AÇIKLAMASI

“10 bin alım yaptık 300 bin kişi başvurdu. 8 bin bekçi alımına 280 bin kişi müracaat etti. Bu noktada da eleme yapmak zorlaşıyor.

Belki yüksek okul mezunlarında bunu arkadaşlarımla konuşacağım 70 olan barajı bunu 65’e düşürebiliriz. Yaşla ilgili bir düzenleme yaptık.”

25. DÖNEM POMEM POLİS ALIMI NE ZAMAN?

”Ağustos’un sonu gibi çalışma biter Ağustos Eylül gibi alım ilanı çıkabiliriz.Geçtiğimiz aylarda 15 bin polis alımı yapıldı, şimdi 3 bin polis için başvuruları aldık, Eylül ayında 10 bin yeni polis alacağız.”

ÖNLİSANS POLİS ALIMI KPSS ŞARTI

“KPSS Önlisans üzerinden polis alımı yapılmıyordu. Biz bu dönem içerisinde önlisans alımlarını da getirdik. Çünkü; önlisans üzerinden polis almamak büyük bir haksızlıktı.

Buraya 70 puan barajını getirdik. Ancak ben 70 puandan daha az alan daha kötü polis olur diyemem. Yine de çok fazla başvuru olduğu için bir eleme kriteri sunmamız gerekiyordu.

Bu kriterlerden de 70 puan barajını tercih ettik. Bu 50’ye, 55’e de düşebilir. Ancak böyle bir durumda bizim eleme kriterlerimiz daha uzun süreçleri kapsayacak.

Bakın, biz şuanda 4 ayda polis yetiştiriyoruz. Ancak ileride bunu da 6 ay ve sonrasında 8 aya çıkartmak istiyoruz.

Dolayısıyla ilerideki günlerde 60-65 dolaylarına düşmesi konusunda değerlendirebiliriz.”

Exit mobile version