Meb Personeli

E- Okul'da Gizlice Not Yükselten Müdür Yardımcısına Soruşturma Açıldı!

Bir ortaokulda müdür yardımcısı olarak görev yapan kişi hakkında karne dağıtımından sonra idare şifresi ile bazı öğrenci notlarının yükseltildiği iddiası ile idari soruşturma başlatıldığı açıklandı.

Söz konusu iddiaya göre bir ortaokulda görevli müdür yardımcısı 14 Haziran 2019 tarihinde öğrencilere karnelerini dağıttı ve idare şifresini kullanarak bazı öğrencilerin notlarını yükseltti.

Öğretmenlere sorulmadan yapıldığı belirtilen not yükseltme işlemini Sezon Sonu Değerlendirme Toplantısı öncesinde fark eden öğretmenler ise müdür yardımcısına tepkide bulundu.

Öğretmenlerin; “Resmi evraklarda silinti, değişiklik, karneler basıldıktan sonra öğrenciler arası haksız rekabet oluşturmak, okuldaki öğretmenler arasında ayrımcılık yapmak, okul idaresinin ve öğretmenlerin bilgisi dışında şahsi menfaat sağlamak, devletin verdiği yetkiyi kötüye kullanmak, okul müdürünün şifresini izinsiz kullanmak” nedeniyle Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğüne şikayet dilekçesi sunduğu bildirildi.

Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü ise yaşanan olayın bütün yönüyle araştırılması için idari soruşturma başlattı ve iki müfettişi görevlendirdi…