Diyanet Personeli

Diyanet İşleri Başkanlığı Kurum İçi Yer Değiştirme Giriş Sınavı İlanı

 Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Devlet Personel Başkanlığı Resmi İnternet sitesinde bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruya göre 2016 Yılı Kurum içi Naklen Atama Giriş Sınavı için başvurular başladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) tarafından yayımlanan duyuruya göre Kurum içerisinde farklı pozisyonlarda çalışmakta olup Kur-an Kursu öğreticisi ve İmam-Hatip kadrolarına geçmek isteyen personellere yönelik MBSTS puan sırası esas alınarak belirtilen boş kadronun üç katı kadar sayı sözlü mülakata alınacak.

Başvuru Şartları

Yer değiştirme sözlü ınavı için başvuruda bulunacak adayların; 657 sayılı devlet memurlarının 48. Maddesindeki şartları taşıması, Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin (b) bendinde belirtilen “Ortak Nitelik” şartını taşımak, Halen Başkanlığımız teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/A maddesine göre kadrolu devlet memuru olarak çalışıyor olmak, Memuriyette adaylığı kalkmış olmak, Başkanlığımızca 2014, 2015 ve 2016 yıllarında yapılan Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavının (MBSTS) her hangi birinden en az 60 (altmış) puan almış olmak şartları aranmaktadır.

Başvuru Tarihi ve Şekli

Kurum içi yer değiştirme sözlü sınavına katılmak isteyen adaylar bağlı oldukları birimlere, taşra teşkilatında çalışan adaylar ise bağlı oldukları il müdürlüklerine başvuruda bulunabilirler. Başvurular 21 Haziran 2016 günü başlayacak olup 1 Temmuz 2016 günü mesai bitiminde sona erecektir.