Sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri 2019 açıklandı! Sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri sorgulama ekranı

Milli Eğitim Bakanlığı’nda görev yapmak isteyen binlerce aday sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri açıklandı. Toplamda 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı yapılacak. Mülakatlar tamamlandıktan sonra adaylar tercih sürecine girecek. Sözlü sınavdan 60 puan ve üzeri alan adaylar geçerli sayılacak. 

Sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerlerini öğrenmek için aşağıdaki linke tıklayınız;

https://www.meb.gov.tr/sinavlar/sonuc/sorgu.php?SINAV_ID=82FDD15195ACEB064A218D6EBBD446AD

Mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı 2019 sözleşmeli öğretmenlik yerleri belli oldu. Sözleşmeli öğretmenlik mülakatları 12-30 Haziran 2019 tarihleri arasında yapılacaktır. Sözleşmeli öğretmenlik sözlü sınav sonuçları 4 Temmuz 2019 tarihinde açıklanacaktır. Sözlü sınav sonuçlarına yapılacak itirazlar 8-10 Temmuz’da gerçekleşecek ve 16 Temmuz 2019 tarihinde itirazlar sonuçlandırılacaktı

Tercih işlemleri nasıl yapılacak?

Sözleşmeli öğretmenlik mülakatında 60 ve üzerinde puan alan adaylar başarılı sayılacak ve en fazla 20 eğitim kurumu için elektronik ortamda tercih yapacaklardır. Mülakatta başarılı olanlar aynı ilde veya farklı illerdeki eğitim kurumları arasından istedikleri öncelikle tercih yapabilecekler. Tercihler herhangi bir il veya ilçe milli eğitim müdürlüğüne onaylatılabilecek.

Exit mobile version