18 Martta Çanakkale'de Okullar Tatil

Türkiye Cumhuriyeti Eğitim Bakanlığına bağlı olan Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü 18 Mart 2016 Cuma okullarda tatil kararı aldığını açıkladı.

Çanakkale de yaşanan savaşları´nın 101´ inci yıldönümü sebebi ile Çanakkale şehrinin merkezi ve tüm ilçelerdeki bulunan ilköğretim ve ortaöğretim okulları için Çanakkale Valiliği tarafından alınan karar ile okullar bir gün tatil edildi.

Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü sitesinde yapılmış olan açıklama içerisinde şu bilgiler yer almaktadır. 
– Şehrimiz için önemi bir tarih olan 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve  Çanakkale Deniz Zaferi´nin 101. Yıldönümü olması sebebi ile yapılacak olan törenlere katılım sağlanması ve etkinlikler içinde katılımında olması sebebi ile 18 Mart 2016 Cuma günü  Çanakkale ve ilçelerindeki yer alan ilköğretim okulları ve ortaöğretim okulları Çanakkale Valiliği tarafından 1 ( Bir) günlük süre ile tatil kararı alındı. Resmi kurum bünyesi içerisinde çalışmakta olan engelli ve hamile personeller için ise bir (1) gün süre ile idari izin kullandırılması kararı alındı.

Çanakkale Valiliği öğrencilerin vatan bilincinin gelişmesi , geçmiş zaman içerisinde yaşanan savaşların ve zaferlerin ruhunu hissetmeleri ve vatanları için eğitim hayatlarına dört elle sarılabilmeri , program ve etkinliklere bütün öğrencilerin katılımı olması amacı ile kent merkezinde bulunan ve ilçelerdeki bulunan ilköğretim ve ortaöğretim okulları için 18 Mart Cuma günü için tatil kararı aldığını bildirdi.

Kamupersoneli.net

Exit mobile version