Gündem

Ankara Valiliği "Nevruz Kutlamaları Yasak"

Ankara Valiliği resmi internet sayfasından yaptığı bir duyuru ile “2016 nevruz bayramı” kapsamında yapılacak her türlü yürüyüş, toplantı ve mitinglerin düzenlenmesine izin verilmeyeceğini bildirdi.

Terör Örgütlerinin  Provake Edebileceği Gerekçesiyle 

Nevruz Bayramı’na kısa süre kala ülke genelinde valilik’lerden çeşitli duyurularla “2016 nevruz bayramı” kapsamında izinsiz yapılacak her türlü gösterinin yasaklandığını bildiriyor.

Şanlıurfa Valiliği Tarafından da “Nevruz Kutlamaları” Yasaklanmıştı

Son olarak iki gün önce Şanlıurfa Valiliği tarafında yapılan açıklama sonrası Şanlıurfa valiliğin belirlediği zaman ve mekan haricinde hiç bir miting, yürüyüş, toplantı, basın açıklaması yapılamayacağını ve yapanlar hakkında cezai işlem uygulanacağını resmi internet sitesinden duyurmuştu.

İşte Valilik Emri;

19 Mart, 20 Mart , 21 Mart 2016 Tarihleri Arasında Nevruz Kutlaması Yasaklandı

Ankara Valiliğinin aldığı karar sonrasında Ankara ili sınırları içerisinde 19 Mart, 20 Mart, 21 Mart tarihleri arasında “nevruz kutlaması” adı altında düzenlenecek, yürüyüş, miting, basın toplantısı, konser vb tüm etkinliklerin Valilik tarafından yasaklandığına dair duyuru yayımlandı.

Ankara Valisi Sn Mehmet Kılıçlar’ın imzasını taşıyan ve gerekli kurum ve kuruluşlara iletilen resmi yazıda yasaklama gerekçesi olarak “nevruz bayramı” esnasında bazı terör örgütlerinin üyeleri halk arasına karışabilir ve provakasyonda bulunabilir denildi. Terör örgütlerinin bu tür toplantılar esnasında halkı toplu olarak provake etmeye yönelebileceği ve kamu düzenini bozacak olayların önlenmesi için yasaklama uygulamasının gerçekleştiği belirtildi.

Kamupersoneli.net