Politika

Cemil Çiçek'ten Yeni Parti Açıklaması!

Yeni Parti kuracağı iddia edilen Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan hakkında bir açıklamada Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeliğine atanan Cemil Çiçek’ten geldi.

Çiçek açıklamasında “solcular millici oldu, sağcılar da küreselci” ifadelerini kullandı ve “81 siyasi parti var, 82’nci parti ne işe yarayacak?” dedi.

Sözcü’den Özlem Gürses’in sorularını yanıtlayan Cemil Çiçek’in açıklamalarından satır başları;

ALDIĞIM PARANIN TÜMÜNÜ ÇEŞİTLİ VAKIFLARA BAĞIŞLIYORUM

Ben 2015 yılından bu yana Meclis’teki görevlerimden para almıyorum. Görevlerimden dolayı resmi bir maaş ödemesi yapılıyor tabii ama ben aldığım paranın tümünü çeşitli vakıflara bağışlıyorum.

CUMHURBAŞKANI’NI ALKIŞLAYANLARIN SONRA ÇOK SERT AÇIKLAMALAR YAPMASI BANA TUTARLI GELMİYOR

Cumhurbaşkanı da dahil tüm siyasetçiler elbette eleştirilebilir. Ama toplantılarda en ön sırada oturup büyük bir coşkuyla Sayın Cumhurbaşkanı’nı alkışlayanların sonra çok sert açıklamalar yapması bana tutarlı gelmiyor. Yoksa ben zaten ekonomi, adalet ve dış politika alanlarındaki ülke sorunlarının 4 ayaklı bir siyasi vizyonla ele alınması gerektiğini yıllardır söylüyorum.

TÜRKİYE’DE ŞU ANDA TAM 81 SİYASİ PARTİ VAR. 82’NCİSİ NE İŞE YARAYACAK

Türkiye’de şu anda tam 81 siyasi parti var. 82’ncisi ne işe yarayacak Özlem Hanım? Şu anda var olan siyasi partilerden nesi farklı olacak? Sadece bir kişiye ya da bir fikre karşı olduğunuz için bir parti kurulur mu? Bu sözünü ettiğiniz yeni partilerin ekonomi, dış politika, yargı konularında çözümleri nedir mesela?

DÜNYA HIZLA DEĞİŞİYOR, SOLCULAR MİLLİCİ OLDU, SAĞCILAR DA KÜRESELCİ

Bizim en önemli sorunlarımızdan biri de hem sağda hem solda reel siyaseti inşa edememiş olmak maalesef. Üstelik siyaset de tıpkı hayat gibi sürekli olarak değişen, gelişen, kendini yenileyen bir alan. 40 yıl öncenin siyaseti ile bugününki aynı değil. Dünya hızla değişiyor, solcular millici oldu, sağcılar da küreselci.

MÜMKÜN DEĞİL. BENİM 3 EVLADIM VAR, HEPSİ FARKLI GÖRÜŞLERDE OY KULLANABİLİYOR

40 yıl öncesinin siyasi kavramları ile bugünün sorunlarına çözüm bulunabilir mi? Mümkün değil. Benim 3 evladım var, hepsi farklı görüşlerde oy kullanabiliyor. Ve inanın bana oy vermedikleri de oldu.