Meb Personeli

Bilsem ve Halk Eğitim Merkezi Öğretmen ve İdarecileri 1 İle 8 Haziranda İdari İzinli Sayılsın Talebi!

“Bilsem ve Halk Eğitim Merkezi Öğretmen ve İdarecileri 1 İle 8 Haziranda İdari İzinli Sayılmalıdır” açıklamasında bulunan Anadolu Eğitim Sendikası (AES) kamu çalışanlarının Ramazan Bayram tatillerinin 9 güne çıkarıldığını belirtti ancak BİLSEM (Bilim ve sanat Merkezi), HEM (Halk Eğitim Merkezi) öğretmen ve idarecilerinin bu izinlerden yararlanamadığını bildirdi.

Bu nedenle ilgili bakanlık yetkisinin kullanılarak BİLSEM ve HEM’de görevli ve öğretmen ve idarecilere 9 gün izin hakkı sağlanması talep edildi.

Anadolu Eğitim Sendikası Hukuk Sekreterliğince yayımlanan duyuruda ise;

Bilindiği üzere, Cumhurbaşkanlığı yazısı ile kamu çalışanları için bayram tatili 9 güne çıkarılmış, 3 Haziran pazartesi günü ile 7 Haziran cuma günü kamu çalışanları idari izinli sayılmıştı.

Ancak cumartesi çalışmak zorunda kalan BİLSEM (Bilim ve sanat Merkezi), HEM (Halk Eğitim Merkezi) öğretmen ve idarecileri bu izinden faydalanamamaktadır.

Dolayısıyla 1 ile 8 Haziranda çalışmaktadırlar. Konu ile ilgili bakanlık yetkisi kullanılmalı ve bu öğretmenlerimizde 9 günlük tatilden faydalanmalıdır. 

Anadolu Eğitim Sendikası Hukuk Sekreterliği 

Sayı: 1303-19/5342  Tarih: 31.05.2019
Konu: Bilsem ve Halk Eğitim Merkezi Öğretmen ve İdarecileri İzin Sorunu

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI 

İlgi: a) 18/04/2019  Tarih ve 66836956.010.07.01-70560 Sayılı Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığının Yazısı

b) 14/07/1965 Tarih ve 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu 

Bilindiği üzere; ilgi a) ya yazısı ile kamu çalışanları için bayram tatili 9 güne çıkarılmış, 3 Haziran pazartesi günü ile 7 Haziran cuma günü kamu çalışanları idari izinli sayılmıştı.

Ancak cumartesi çalışmak zorunda kalan BİLSEM(Bilim ve sanat Merkezi), HEM (Halk Eğitim Merkezi) öğretmen ve idarecileri 9 günlük tatilden faydalanamamaktadır.

Dolayısıyla 1 ile 8 Haziranda çalışmaktadırlar. Bayram tatilini kullanacak olan, yakınlarını ziyaret için başka bir şehre gidecek olanlar için bu sorun olacaktır.

Konu ile ilgili bakanlık yetkisi kullanılmalı ve bu öğretmenlerimizde 9 günlük tatilden faydalanmalıdır. 

Gereğini arz ederiz. ” ifaeleri yer aldı.

İLGİLİ TALEP METNİ

Bilsem ve Halk Eğitim Merkezi Öğretmen ve İdarecileri 1 İle 8 Haziranda İdari İzinli Sayılsın Talebi!