Emniyet Personeli

Bekçilerin ismi değişecek mi? Gece bekçilerinin isimleri değişsin talebi…

Bekçilerin isimleri mi değişiyor?

Bekçi alımlarına hız verildiği günden bu yana sokaklarda devriye atan bekçileri daha fazla görmeye başladık. Yetkileri polislerle aynı olan ancak bazı ufak detaylarda ayrılan bekçilere ‘Gece Kartalları’ ismi veriliyor. Bekçiler tıpkı polisler gibi eğitim görüyor, tıpkı polisler gibi sağlık kontrollerinden geçiriliyorlar. Bu noktada bekçi olanlar ve bekçi olmak isteyenler bekçilerin isimlerinin değişmesi gerektiğini düşünüyor.

Bekçi alımları gece hırsızlıklarında azalma sağladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından sık sık tekrarlanan bekçi alımları ile suç oranının düştüğü Emniyet Genel Müdürlüğü kayıtları ile de sabitlendi. Büyük şehirlerde büyük oranlarda suç oranlarının bekçi alımlarından sonra azaldığı ifade ediliyor.

Sürekli gece mesaisi yapan bekçilere Gece Kartalları ismi veriliyor.

Bekçilerin ismi değişecek mi? Gece bekçilerinin isimleri değişsin talebi...

‘Gece polisi’ olsun talebi

Bekçi olmak isteyenler veya bekçiler Bekçi isminin görevlerini yaptıkları esnada bazen olumsuzluklar yaşattığını ifade ediyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldığı bir televizyon programında bekçilerin polislerle aynı eğitimleri aldıklarını ve aynı yetkilere sahip olduklarını ifade etmişti.

Bakan Soylu’nun bu açıklamasının ardından ‘madem polislerle aynı yetkilere sahip, madem polislerle aynı eğitimler alınıyor, ismi gece polisi olsun’ talepleri dillendirilmeye başlandı.

‘Gece polisi’ ismi caydırma sağlayabilir

Vatandaş bekçilerin adında polis ifadelesinin geçmesi halinde bekçilerin daha dikkate alınacağı ve suç oranını daha da azaltma noktasında caydırıcı olacağını belirtiyor.

Bekçi alımı duyuruları nerede yayınlanıyor?

Çarşı ve Mahalle Bekçiliği giriş sınavlarına ilişkin duyurular, Polis Akademisi Başkanlığı’nca yapılıyor. Eğitim süreci de Polis Akademisi Başkanlığınca yürütülüyor. Sınav duyuruları, sınav sonuçları, sınavlara ilişkin merak edilen tüm detaylar www.pa.edu.tr adresinden öğrenilebiliyor.

Bekçi alımı ilanına ne zaman çıkılacak?

İçişleri Bakanlığı’nın son olarak ilana çıktığı 8 bin bekçi alımı için süreç devam ediyor. Yeni alımların yıl içerisinde yapılıp yapılmayacağına yönelik net bir açıklama bulunmuyor. Duyurular geldiği takdirde sitemiz üzerinden siz değerli ziyaretçilerimizi bilgilendireceğiz.

Bir Yorum

  1. Sayın bakanım bir vatandaş olarak sokaklarda motorize bekçi girmek istiyoruz birde bekçi değilde gece polisi olarak değiştirilmesi gerekir bende

  2. Sayın bakanım bir vatandaş olarak sokaklarda motorize bekçi girmek istiyoruz birde bekçi değilde gece polisi olarak değiştirilmesi gerekir bence

  3. Bence de bekçi ismi vatandaşa tuhaf geliyor mesela inşaat bağ köy bekçileri var onların da adı bekçi emniyetteki bekçiler bu konuda çok zorluklarla karşılaşıyorlar bir vatandaş olarak sayın İçişleri bakanı bekcilerin yetkileri polisle aynı demişti bende vatandaş olarak bekcilerin sayıları çoğaltılıp isimleri gece polisi olarak değiştirilmesi çok yerinde bir karar olur ismi değişen memur çok mesela orman bekçisi oldu orman muhafaza memuru gardiyan oldu infaz koruma memuru bekcilerde olsun gece polisi memuru

  4. Bekçilerin adının gece polisi olması çok saçma geceleri görev yapan normal polis memurları da var gece polisi derseniz normal polis memurlarıyla karışır eğitimleri falan aynı olsa da farklı işi yapıyorlar bekçiler tek bir yerden sorumlu farklı bir meslek o

  5. İsminden rahatsız olan olursa bıraksın bu işi bekçi eskiden bu yana bekçidir. Gece polisi ne ya normal polis gece mesai yapmıyormu. Bu işe girerken başka bir şeyde kazanıb göreve başlayıncamı yeni bekçi oldu.