Orman Bakanlığı personel alım ilanı! OGM personel alımı iş başvuru şartları nelerdir?

Milyonlarca insan, özellikle üniversite mezunu gençler, kamu kurumlarından gelecek istihdama yönelik resmi açıklamalara ümit bağlamış durumda. 2019 yılı TÜİK verilerine göre önlisans ve lisans mezunu yaklaşık 1 milyon 500 bine dayanan üniversiteli genç işsiz, Devlet Personeli Başkanlığı tarafından yayınlanan memur personel alım ilanlarını takip ediyor.
Bakanlıklar tarafından 2018 yılı sonu, 2019 yılı başlarında PTT 55 bin personel alımı, Sağlık Bakanlığı 29 bin 600 memur alımı, ve daha bir çok resmi alım ilanı yayınlanmamış ama alınması planlanan bir çok istihdam vaatleri verildi. Bunların arasında Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından alınması planlanan 5 bin personel alımı istihdamıda bulunmakta.. 


Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından çeşitli branşlarda personel ihtiyacını karşılamak amacıyla 5 bin personel alımı yapılacağı belirtilmişti. Yapılan açıklamanın ardından vatandaşlar “Orman Genel Müdürlüğü 5 bin personel alımı ne zaman?” sorusuna yanıt arıyor. Peki, OGM başvuru şartları belli oldu mu? İşte Orman Genel Müdürlüğü personel alım sürecine ilişkin bilinmesi gerekenler…
 

ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONEL ALIMI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?
 

Orman Genel Müdürlüğü’nün personel ihtiyacını karşılamak amacıyla personel alımlarının 2019 yılı içerisinde yapılacağı belirtilmişti. İşte yapılan o açıklama ve detaylar…
“Orman Genel Müdürlüğü Atama ve Yer Değiştirme yönetmeliklerinde değişiklik çalışmaları devam ettiğinden, zorunlu rotasyon uygulaması 08.04.2019 Tarih ve 214 Sayılı Bakanlık Oluru ile söz konusu yönetmelik değişikliği yapılana kadar ertelenmiştir. Ancak rotasyon süresi dolmuş olan personellerin talepleri halinde yer değişiklikleri yapılacaktır.” denildi.. 
Yapılan resmi açıklamalarda ayrıca hangi kadrolara personel alımı yapılacağıda belirtildi. Buna göre, Orman Bakanlığı bünyesine 1.200 Mühendis, 2.700 Orman Muhafaza Memuru, 800 Memur ve 300 Şoför olmak üzere toplamda 5 bin kamu personeli alımı yapılacağı söylendi..

KPSS ŞARTI ARANIYOR MU?

Söz konusu alıma ilişkin yapılan açıklamada, 2018 yılı KPSS puanları ile sözlü ve uygulamalı sınav sonucunda başarılı olanlardan, memur ve Şoför alımları ise 2018 yılı KPSS puanlarına göre ÖSYM tarafından yerleştirileceği bildirildi.
Orman Genel Müdürlüğü tarafından personel alımlarının 2019 yılı içerisinde tamamlanması planlandığı ve bundan sonraki sürecin Geel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından takip edilebileceği açıklandı.
Orman Bakanlığı ve resmi ağızlardan yapılan açıklamalar bundan ibaret olup, personel alımı ile ilgili yayınlanan herhangi bir şey yoktur! 
Yukarıda da anlatıldığı üzere, gerek bakanlıklardan gerese bazı kamu kurumları tarafından yapılan bazı açıklamalar doğrultusunda bir çok kamu kurumuna binlerce insan hatta yüzbinleri aşan personel alımı yapılacağı söylendi.. Ve hatta Bakan Berat Albayrak tarafından 2019 yılı içerisinde 2.5 milyon insan istihdam yapılacağı söylendi. Lakin 2019 yılının ortasına yaklaşmamıza rağmen, 2 milyon 500 bin kişinin istihdamına yönelik bir çalışmanın olmadığını görmekteyiz. 
Milyonlarda işsiz insan, 2.5 milyon insanın istihdamı olmasada, en azından PTT 55 bin personel alımı, Sağlık Bakanlığı 29 bin 600 memur alımı, Orman Bakanlığı tarafından yayınlanan Orman Genel Müdürlüğü’ne 5 bin personel alımı yapılmasını sabırsızlıkla beklemektedir. Biz kamupersoneli.net olarak her daim istihdam ile ilgili yayınlanan resmi ilamları ve resmi açıklamaları sizler için takip etmekteyiz. 
Yapılacak son dakika kamu personeli alım ilanlarını sayfamızdan takip edebilirsiniz. 

ORMAN MUHAFAZA MEMURUNUN GÖREV VE SORUMLULUKLARI NELER?

Yönetmelikte yer alan bilgilere göre orman muhafaza memurunun görev ve sorumlulukları şu şekildedir;

a) Ormanların ve orman ürünlerinin muhafaza ve bakımlarının temininden,

b) Görev sahasındaki orman içi ve orman dışı ağaçlandırma sahalarının,fidanlıkların, tohum bahçeleri ve tohum meşçerelerinin, enerji ormanlarının, kavakçılık, toprak muhafaza ve mera ıslahı sahalarının, milli park, tabiat parkı, tabiat anıtı, tabiatı koruma alanlarının; yaban hayatı koruma sahaları, yaban hayvanı üretme istasyonları, yaban hayvanı yerleştirme alanları ve mesire yerlerinin korunmasından,

c) Görev sahalarında mevcut av hayvanları ile akarsu ve göllerdeki balık varlığının korunmasından, avcılık ve balıkçılığa ilişkin işlerin yürütülmesinden,

d) Ormanların işletilmesi ile ilgili olarak, damga ve işaretleme, anormal ağaçların tespiti, kesim, tomruklama ve ölçme, imalat, nakliyat ve depolama, bakım ve gençleştirme, tali ürün üretimi, tohum temini, ağaçlandırma, fidanlık, toprak muhafaza ve mera işlerinin yürütülmesinden,

e) Görev sahaları dâhilinde veya civarında çıkacak orman yangınları ile mücadele çalışmalarına katılmaktan ve verilen görevleri yapmaktan,

f) Görev sahaları dâhilindeki orman zararlıları ile mücadele işlerine ait görevlerin yapılmasından,

g) İdareye ait her türlü yapı ve tesislerle amenajman ve orman kadastrosuna ait sınır işaretlerinin muhafazasından, bina ve tesislere giriş çıkışların kontrolü ile sabotajlara karşı korunmasından,

h) Muhtelif maksatlarla kendilerine verilen her türlü silah, alet ve malzemenin iyi muhafaza ve bakımından,

k) Kanunen el koymakla görevli bulundukları suçların arama, soruşturma ve kovuşturulmasından, tutanak tanziminden ve sahaları dahilinde vazife gören yangın gözetleme ve söndürme işçilerinin, av koruma ve üretme sahaları ile balık üretme istasyonlarında görevli bekçi ve bakıcıların, üretim ve yetiştirme işlerinde çalışan işçilerin gözetimi ve denetiminden ve benzeri hizmetlerden sorumludurlar.

Ekip çalışması halinde, ekipte çalışan memurlar müştereken sorumludurlar.

Exit mobile version