Emniyet Personeli

Polis Akademisi 2019 Yılı ERASMUS Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği Başvuru Sonuçları Açıklandı

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanan resmi kararda ise;

“Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları arasında yer alan Erasmus+ Öğrenci Öğrenim ve Öğrenci Staj Hareketliliği kapsamında Polis Akademisi Başkanlığı’ndan yabancı yükseköğretim kurumlarına gönderilecek öğrencilerin seçimi, Polis Akademisi Erasmus Programı Uygulama Yönergesinin 10. maddesine göre oluşturulan “Polis Akademisi Başkanlığı Erasmus Programı Seçim Jürisi” tarafından tamamlanmıştır. Yapılan değerlendirme sonucunda Ulusal Ajans tarafından belirlenen asgari koşulları sağladıkları tespit edilmiş olan, asil ve yedek olarak hareketliliği gerçekleştirmeye hak kazanan öğrencilerin listesi aşağıda belirtilmiştir.

* Listede 2 (iki) öğrenci Öğrenci Öğrenim Hareketliliği-Asil, 2 (iki) öğrenci Öğrenci Staj Hareketliliği-Asil ve 1 (bir) Öğrenci Staj Hareketliliği-Yedek olmak üzere toplamda 5 (beş) kişi bulunmaktadır.  
 
Faaliyeti gerçekleştirmeye asil hak kazanan öğrenciler, Polis Akademisi Başkanlığı ile anlaşmalı kurum listesine buradan ulaşabilir, gitmek istedikleri ülkelerle ilgili olarak Erasmus Kurum Koordinatörü ile iletişime geçebilirler. Karşı kurumlar ile Erasmus Kurum Koordinatörü irtibata geçecektir. 

Öğrencilere yurtdışında geçirdikleri faaliyet süreleri boyunca, gittikleri ülkeler için Erasmus+ Uygulama El Kitabında belirlenen aylık miktar üzerinden hibe verilmektedir. Hibeler, öğrencilerin faaliyetle ilgili masraflarının tamamını karşılamaya yönelik değil, yalnızca katkı niteliğindedir. Hibe ödemeleri, öğrencilerin hareketlilik öncesi gerekli belgeleri tamamlaması akabinde % 70 ve hareketlilik sonrası gerekli belgelerin teslimi akabinde %30 olmak üzere toplamda 2 taksit olarak ve Avro cinsinden yapılır.  

Öğrencinin, normal şartlarda öğrenim veya stajın devam etmesi gereken durumlarda 7 (yedi) takvim gününden (haftasonu dahil) fazla süre ile misafir olduğu kurumdan (şehirden / ülkeden) ayrıldığının tespit edilmesi, eğitim sonunda başarısız olması, OLS (Online Linguistic Support) sınavını gidiş öncesinde ve dönüşte almaması, katılımcı anketini doldurmaması durumlarında öğrenciye hibe ödenmez veya hibeden belli oranda kesinti yapılabilir. Faaliyet bittikten sonra hareketliliğe katılımı kanıtlayan belgelerini teslim edilmemesi durumunda, hareketlilik geçersiz sayılır ve ödenen hibe geri alınır.” ifadeleri yer aldı

İŞTE LİSTE

Polis Akademisi 2019 Yılı ERASMUS Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği Başvuru Sonuçları Açıklandı