DSP İstanbul Adayı Muammer Aydın'dan Flaş Sözler! DSP İstanbul Adayı Muammer Aydın Çekiliyor Mu?

Yüksek Seçim Kurulu İstanbul’da seçim tekrarı kararını açıklaması sonrasında Türkiye Komünist Partisi’nin İstanbul’da 10 bin 492 oy alan Zehra Güner’in Ekrem İmamoğlu lehine adaylıktan çekildiği duyurulmuştu.

DSP’NİN TAVRI MERAK EDİLİYORDU

Türkiye Komünist Partisinden hemen sonra gözler Saadet Partisi ve Demokratik Sol Parti’ye çevrilmişti ve ilk açıklama Demokratik Sol Parti’den geldi.

Demokratik Sol Parti İBB adayı Muammer Aydın 31 Mart’ta yapılan seçimde 30 bin 817 oy almıştı.

Demokratik Sol Parti adayı Aydın kişisel twitter hesabından yaptığı açıklamasında;

“DSP, YSK eliyle yapılan hukuksuzluklar karşısında sessiz kalmayacak kendine düşeni ve gereğini yapacaktır. Tüm halkımız bundan emin olmalıdır.” ifadelerinde bulundu.

DSP GENEL BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal ise süreç hakkında;

“Dolayısıyla İstanbul seçimlerinde ortaya çıkan kanunsuzluklar ve usulsüzlükler aynı zarf içine konulan ilçe adayları ve muhtarlar için de söz konusu olmalıydı.

Eğer sandık kurulları kanun dışı yöntemlerle oluşturulduysa bu sandık kurulları sadece büyükşehir belediye oylarını saymamıştır.

İlçe belediyelerinin oylarını da muhtarların oylarını da büyükşehir dışındaki ilçelerdeki meclis üyelerinin oylarını da saymıştır.

Dolayısıyla tek başına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptal olması hukuka tam anlamıyla uygun değildir.” dedi…
 

Exit mobile version