Emniyet Personeli

Polis Akademisi Komiser Yardımcısı Alımı Yapacak! 2019 Komiser Yardımcısı Alımı Şartları Neler?

26 Ekim 2018 tarihinde yürürlüğe konulan 18 Ekim 2018 tarihli ve 7148 sayılı “Karayolları Trafik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun” kapsamında komiser yardımcısı alınacak.

Başpolis memurları ve kıdemli başpolis memuru rütbesinde bulunan adaylar arasından alımlar gerçekleştirilecek.

KOMİSER YARDIMCISI ALIMI BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

2019 yılı Komiser Yardımcısı alımı için başvurular 6 Mayıs 2019 tarihinde alınmaya başlayacak ve 10 Mayıs 2019 tarihinde sona erecek. Komiser yardımcısı alımı için başvurular ise; Personel Bilgi Sistemi (PBS) PBS.net üzerinden gerçekleştirilecek…

KOMİSER YARDIMCISI ALIMI ŞARTLARI NELER?

Komiser yardımcısı alımı başvuru şartları ise Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Polis Akademisi Başkanlığı tarafından şu şekilde açıklandı;

1- En az 4 yıllık lisans seviyesinde yer alan bölümden mezun olmak. (Yurt dışında bulunan okullardan mezun olmak durumunda YÖK denklik belgesi almanız zorunludur)

2- 26 Ekim 2019 tarihi itibariyle yürürlüğe giren; Karayolları Trafik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun kapsamında 45 yaşından gün almamış olmak gerekiyor.

3- Son 2 performans değerlendirme puanlarınızın iyi ya da çok iyi olması talep edilecek.

4- Son 2 yıl içerisinde kısa süreli durdurma cezası ile beraber bütün meslek süreniz içinde uzun süreli durdurma cezası almamış olmak zorunludur.

5- Meslek veya memurluktan atılma cezası gerektiren hiçbir suç nedeniyle hakkınızda devam eden adli ve idari soruşturma bulunmuyor olması şart.

KOMİSER YARDIMCISI ALIMI BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Polis Akademisi Başkanlığı tarafından bildirilen detaylara göre; ön başvuru yapacak adayların sınav başvuru dilekçeleri ile 4 adet biyometrik fotoğraflarını 13 Mayıs ila 15 Mayıs 2019 tarihli arasında bağlı oldukları ildeki  Eğitim Şube Müdürlüklerine, Merkez Teşkilatı için ise Polis Akademisi Başkanlığı PAEM Müdürlüğüne Şahsen teslim edilmesi talep ediliyor.

Diğer yandan eksik belge veren, posta yolu ya da başvuru süresi dolduktan sonra başvuru yapmak isteyenlerin başvuruları alınmayacaktır.

Komiser yardımcısı alımıyla alakalı olarak tüm detaylar ise Polis Akademisi Başkanlığının resmi web adresi (www.pa.edu.tr) üzerinden bildirilecek.
 

Bir Yorum

  1. Sicili temiz 45 yaş büyük olan Baspolisler boşuna gitti uzulduk