Engelli Öğretmenlere İsteği Dışında Gece Nöbeti Verilebilir Mi ?

23 Temmuz 1965 tarihli ve 12056 sayılı Resmi Gazetede 657 sayılı Devlet Memurları kanunu yayınlandı. 657 sayılı Devlet Memurları kanununun Günün 24 Saatinde Devamlılık Gösteren Hizmetlerde Çalışma Saat Ve Usulünün Tespiti başlıklı olan 101. maddesinde şu ifadelere yer verildi. Günün 24 Saatinde Devamlılık Gösteren Hizmetlerde çalışan devlet memurlarının çalışma ve saat ve şekilleri devlet memurlarının bağlı olarak çalıştıkları kurumlarca düzenlenir. Resmi Gazetede yayınlanan 657 Sayılı Devlet Memurları kanununun 101. Maddesinde ki hüküm yukarıda ki gibidir. 
 
657 sayılı Devlet Memurları kanuna bağlı olarak çalışan kadın devlet memurlarına bazı koşullarda gece nöbeti verilemez. Bu koşullardan ilki kadın devlet memuruna hamileliğinin yirmi dördüncü haftasından önce gece nöbeti verilemez. Diğer koşullar ise şöyle; kadın devlet memuruna hamileliğinin yirmi dördüncü haftasından sonra gece nöbeti verilemez. Ayrıca kadın devlet memuruna doğumdan sonra iki yıl süre içerisinde gece nöbeti verilemez.  
 
Yukarıda ki hükümler sadece günün yirmi dört saatinde hizmet veren kurum kuruluşlar için geçerlidir. Milli Eğitim Bakanlığı eğitim öğretim koşullarında sadece pansiyonlu ve yatılı okullar yukarıda ki hükümlerle eş değerdir.  
 
Bu bağlamda pansiyonlu okullarda ve yatılı okullarda görev yapan engelli öğretmenlere gece nöbeti verilemez. Ayrıca engelli öğretmenlere belleticilik verilemez. Bu bağlam da engelli öğretmenlere normal olarak okul öncesi eğitim ve ilk öğretim kurumları ile orta öğretim kurumlarında nöbet görevi engelli öğretmenlere verilebilir. 
 
Kamupersoneli.net 

Exit mobile version