Politika

Yeni Parti Hakkında Flaş İddialar! Yeni Parti'nin Adı Ne Olacak?

Habertürk yazarı Sevilay Yılman ‘Davutoğlu ve Babacan ne yapacak?’ başlığını kullandığı yazısında detayları şöyle açıkladı;

Bir parti kurma niyeti var. Bu kesin doğru. Ancak şu an bu proje askıya alınmış durumda.

Çünkü 31 Mart seçim sonuçları neticesinde mücadelenin önce AK Parti içerisinde verilmesinin daha doğru ve mantıklı olduğuna kanaat getirilmiş.

Anladığım kadarıyla başta Davutoğlu olmak üzere AK Parti içerisindeki muhalif kanat parti yönetimini ve politikalarını eleştirme, gördükleri yanlışları ve eksikleri kamuoyuyla paylaşma, dillendirme niyetindeler.

Konuşmaya başlayacaklar yani. Bu oluşuma destek veren, içerisinde yer almak isteyenlerin ‘Ne zaman başlayacaksınız konuşmaya?’ sorusuna ise; ‘Arkadaşlar acele etmeyin… Hele YSK şu İstanbul kararını bir açıklasın ondan sonra top bizde artık!’ yanıtı veriliyor.” dedi.

İKİNCİ İDDİA İSİM BELLİ OLDU

Turktime yazarı Talat Atill ise eski bakanlardan Ali Babacan’ın kuracağı partinin adını bugünkü köşesine taşıdı ve detayları şöyle açıkladı;

“Yeni partinin ön ismini ‘HUZUR PARTİSİ’ olarak koyan Babacan, İstanbul ve Ankara’da iki kişiye de kuruculuk teklif etti…

Şimdiye kadar dedikodu olarak konuşulan yeni parti kurma süreci ilk kez ete kemiğe büründü.

Aldığım bilgilere göre Ali Babacan yeni parti için kurucular kurulu çalışmalarına başladığı gibi, isimler konusunda da netleşmeye başladı.

‘Yeni partinin ön ismini ‘HUZUR PARTİSİ’ olarak koyan Babacan, İstanbul ve Ankara’da iki kişiye de kuruculuk teklif etti.

Siyaset dışı iki isimden birisi Ankara’da yaşayan avukat Süleyman Çetin.

Çetin, İş Bankası’nın eski avukatlarından olduğu gibi Ankara Barosu’nun eski çevre komisyonu başkanı ve TEMA Vakfı’nın Ankara yöneticilerinden.” dedi.