Bağ-Kur Emeklileri İçin Zamlı Maaşların Tarihi Belli Oldu

SSK ve Bağ -Kur emeklisi olup da Bağ-Kur kapsamında çalışanların emekli aylıklarından yüzde 10 tutarında bir kesinti yapılıyordu. Yani bin Türk Lirası emekli aylığı alan bir Bağ-Kur emeklisinin yüzde 10 kesinti ile eline aldığı para 900 Trük Lirasıdır. 
 
Bağ-Kur emeklisi olup da maaşından yüzde 10 kesinti yaşayanlar. Artık kesinti yaşamayacaklar ve bu Bağ-Kur emeklileri önümüzdeki aydan yani Nisan ayından itibaren kesintisiz emekli aylıklarını banka hesaplarında görecekler.  
 
Bağ-Kur emeklileri aylıklarında kesinti olmadan net maaşlarını Nisan ayındaki aylıklarında alacaklar. Bu bağlamda SSK ve Bağ-Kur’dan emekli olup kendi işini kuran emekliler maaşlarında bir zam görecekler. Bağ-Kur emeklilerinin hesaplarında görecekleri zam tutarları 87 Türk Lirası ile 381 Tür Lirası arasındadır. 
 
Güncel durumda en düşük emekli aylığı 874 Türk Lirası’dır. Bu emekli aylığını alıp Bağ-Kur kapsamında emekli olanlardan yüzde 10’luk tutar kesilmeyecek ve böylece Bağ-Kur kapsamında ki emekliler en düşük olarak 786 Türk Lirası almış olacak.  
 
Emekli aylıklarında ki kesintinin kalkması ile emeklilerin ellerine artık kesintisiz tam maaş geçecek. Bu düzenleme 10 Şubat 2016 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Resmi Gazetede yayınlandı. Bunun ardından yapılan açıklama ile SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarından yapılan kesinti önümüzde ki ay yani Nisan ayından itibaren yapılmayacak ve emekli kesintisiz tam maaş alacak.  
 
Kamupersoneli.net 

Exit mobile version