2019 Nisan ayı memur alımı ilanı! TÜBİTAK, Lisans mezunu 4 personel alımı yapacak!..
TÜBİTAK memur alımı ile ilgili yeni ilam yayımladı. Yapılan memur personel alımı ile ilgili olarak belirtilen şartlar arasında, başvuruda bulunmak isteyen adaylardan en az 65 puan alamaları gerektiği belirtildi. Lisans mezunu olup 5 yıldan daha az, alanında Yüksek Lisans mezunu olup 4 yıldan daha az mesleki tecrübesi olanlar için başvurdukları pozisyona bakılmaksızın KPDS’den 65 puan almış olması, TOEFL IBT’den 61 almaları gerektiği vurgulandı.
Lisans mezunu olup 5 yıl ve üzeri, alanında Yüksek Lisans mezunu olup 4 yıl ve üzeri mesleki tecrübesi olanlarla alanında Doktora mezunları için başvurdukları pozisyona bakılmaksızın KPDS’den 70, TOEFL IBT’den ise 68 puan almaları gerektiği belirtildi.
TÜBİTAK memur alımı için yayımlanan resmi personel alımı başvuru şartları şöyle;
İşin Tanımı ve Özellikleri:
Malzeme Enstitüsü İleri Akustik Teknolojiler grubunda yürütülen Sualtı Akustik uygulamalara yönelik askeri ve sivil projelerde görevlendirilmek üzere Ar-Ge Personeli istihdam edilecektir.
İstihdam Edilecek Personel Sayısı : 1
Personelin Görev Yapacağı Şehir : Gebze/KOCAELİ
1.2- Adaylarda Aranacak Özel Koşullar:
1.2.1- Yükseköğretim Kurumlarının en az dört yıllık lisans eğitimi veren; Elektronik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği veya Elektrik Mühendisliği bölümlerinden birini bitirmiş olmak.
1.2.2- Tercih edilen nitelikler;
Elektronik Donanım tasarım ve gerçekleme faaliyetlerinde ve sistem mühendisliğinin gerektirdiği tüm faaliyetlerde (ister analizi, sistem tasarımı, proje dokümantasyonu, disiplinler arası koordinasyon, entegrasyon, test, vb.) görev almak,
Analog/sayısal elektronik devrelerinin tasarlanması, modellenmesi, simulasyonu ve üretimi konularında bilgi sahibi olmak,
Altium Designer, Proteus, Cadence OrCAD, vb. PCB şematik ve layout tasarım araçlarından en az biri konusunda ve devre dizgisinde tecrübe sahibi olmak,
FPGA/CPLD, DSP, Mikroişlemci, Mikrokontrolör, vb. bileşenler konusunda bilgi/deneyim sahibi olmak,
Matlab, C, C++ vb. programlama dilleri konusunda sinyal işlemeye yönelik tecrübeli olmak,
Laboratuvar faaliyetlerinde kullanılan test ve ölçüm aletlerinin kullanılması ve test/ölçüm/kalibrasyon faaliyetleri kapsamında gerekli otomasyon yazılımlarının (Labview vb.) oluşturulması konusunda bilgi sahibi olmak,
Prototip hazırlama ve üretime yönelik faaliyetlerde bulunmak ve bu kapsamdaki dokümantasyon ihtiyaçlarının oluşturulması konusunda tecrübeli olmak,
Uluslararası/Ulusal standartlara göre test ve kalibrasyon faaliyetlerinin yürütülmesi konusunda bilgi sahibi olmak,
Yüksek konsantrasyon ile birden fazla projede çalışma becerisine sahip, disiplinler arası iletişim kurabilen, ekip çalışmasına uygun, çözüm odaklı ve sorumluluk almaktan kaçınmayan bir yapıya sahip olmak.
2
2- Referans Kodu: TBTK.MAM.ME.2019-1.02
AR-GE Personeli (Araştırmacı) pozisyonu için;
2.1- İşin Tanımı ve Özellikleri:
Malzeme Enstitüsü İleri Akustik Teknolojiler grubunda yürütülen Sualtı Akustik uygulamalara yönelik askeri ve sivil projelerde görevlendirilmek üzere Ar-Ge Personeli istihdam edilecektir.
İstihdam Edilecek Personel Sayısı : 1
Personelin Görev Yapacağı Şehir : Gebze/KOCAELİ
2.2- Adaylarda Aranacak Özel Koşullar:
2.2.1- Yükseköğretim Kurumlarının en az dört yıllık lisans eğitimi veren; Fizik veya Fizik Mühendisliği bölümlerinden birini bitirmiş olmak.
2.2.2- Tercih edilen nitelikler;
Uluslararası/Ulusal standartlara göre test ve kalibrasyon faaliyetlerinin yürütülmesi konusunda bilgi sahibi olmak,
Laboratuvar faaliyetlerinde kullanılan test/ölçüm cihaz ve sistemlerinin otomasyon süreçlerinin oluşturulması konusunda bilgi sahibi olmak,
Prototip hazırlama ve üretime yönelik faaliyetlerde bulunmak ve bu kapsamdaki dokümantasyon ihtiyaçlarının oluşturulması konusunda tecrübeli olmak,
MS Office Programlarının kullanımı konusunda tecrübeli olmak,
Sualtı Akustiğine yönelik uygulamalar konusunda yüksek lisans veya doktora yapmayı hedefliyor olmak,
Yüksek konsantrasyon ile birden fazla projede çalışma becerisine sahip, disiplinler arası iletişim kurabilen, ekip çalışmasına uygun, çözüm odaklı ve sorumluluk almaktan kaçınmayan bir yapıya sahip olmak.
3- Referans Kodu: TBTK.MAM.ME.2019-1.03
Ar-Ge Personeli (Araştırmacı) pozisyonu için;
3.1- İşin Tanımı ve Özellikleri:
Malzeme Enstitüsü’nde yürütülmekte olan bir proje kapsamında, milimetre dalga tabanlı görüntüleme ve radar sistemi geliştirilmesine yönelik Elektronik Donanım tasarım ve gerçekleme faaliyetlerinde ve sistem mühendisliğinin gerektirdiği tüm faaliyetlerde (ister analizi, sistem tasarımı, proje dokümantasyonu, disiplinler arası koordinasyon, entegrasyon, test, vb.) görev almak üzere Ar-Ge Personeli istihdam edilecektir.
İstihdam Edilecek Personel Sayısı : 1
Personelin Görev Yapacağı Şehir : Gebze/KOCAELİ
3
3.2- Adaylarda Aranacak Özel Koşullar:
3.2.1- Yükseköğretim Kurumlarının en az dört yıllık lisans eğitimi veren; Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği veya Otomasyon Mühendisliği bölümlerinin birini bitirmiş olmak.
3.2.2- Elektronik Donanım tasarım, gerçekleme ve ölçüm faaliyetleri konusunda en az 3 yıl mesleki tecrübe sahibi olmak.
3.2.3- Tercih edilen nitelikler; Çok katlı Sayısal ve Analog Kart tasarımları konusunda bilgi/deneyim sahibi olmak, PCB şematik ve layout tasarım araçları konusunda ve devre dizgisinde tecrübe sahibi olmak, Elektronik devre tasarım kuralları ve EMI/EMC konusunda bilgi sahibi olmak, FPGA/CPLD, DSP, ARM, Mikroişlemci, Mikrokontrolör, vb. bileşenler konusunda bilgi/deneyim sahibi olmak, Ethernet, USB, SPI, CAN, I2C, RS232/485, vb. arayüzler ve haberleşme protokolleri konusunda bilgi/deneyim sahibi olmak, C, C++, C#, Java, vb. programlama dillerinden en az birisi konusunda tecrübeli olmak, Step/Servo motor kontrolü konusunda tecrübeli olmak, Yüksek konsantrasyon ile birden fazla projede çalışma becerisine sahip, disiplinler arası iletişim kurabilen, ekip çalışmasına uygun, çözüm odaklı ve sorumluluk almaktan kaçınmayan bir yapıya sahip olmak.
4- Referans Kodu: TBTK.MAM.ME.2019-1.04
Ar-Ge Personeli (Araştırmacı) pozisyonu için;
4.1- İşin Tanımı ve Özellikleri:
Malzeme Enstitüsü’nde yürütülmekte olan bir proje kapsamında, milimetre dalga tabanlı görüntüleme ve radar sistemi geliştirilmesine yönelik RF/Mikrodalga tasarım ve gerçekleme faaliyetlerinde ve sistem mühendisliğinin gerektirdiği tüm faaliyetlerde (ister analizi, sistem tasarımı, proje dokümantasyonu, disiplinler arası koordinasyon, entegrasyon, test, vb.) görev almak üzere Ar-Ge Personeli istihdam edilecektir.
İstihdam Edilecek Personel Sayısı : 1
Personelin Görev Yapacağı Şehir : Gebze/KOCAELİ
4.2- Adaylarda Aranacak Özel Koşullar:
4.2.1- Yükseköğretim Kurumlarının en az dört yıllık lisans eğitimi veren; Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği veya Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümlerinin birini bitirmiş olmak.
4.2.2- Tercih edilen nitelikler; RF/Mikrodalga devre tasarımı, analizi ve gerçekleme konusunda tecrübe sahibi olmak,
4
AWR Microwave Office, HFSS, vb. benzetim ve hesaplama yazılım araçlarının kullanımı konusunda tecrübeli olmak, RF & Mikrodalga ve Milimetre Dalga sistemleri hakkında bilgi sahibi (anten teorisi, RF devre teorisi, yüksek frekans elektroniği ve RF komponentler hk.), Gerekli test ve ölçüm cihazlarını (Vektör Network Analizörü, Spektrum Analizörü, Sinyal Üreteci, Sinyal Analizörü vb.) kullanabiliyor olmak, PCB şematik ve layout tasarım araçları konusunda tecrübe sahibi olmak, 2D/3D mekanik tasarım yeteneği olan, Yüksek konsantrasyon ile birden fazla projede çalışma becerisine sahip, disiplinler arası iletişim kurabilen, ekip çalışmasına uygun, çözüm odaklı ve sorumluluk almaktan kaçınmayan bir yapıya sahip olmak.
ADAYLARDA ARANACAK GENEL KOŞULLAR
a) Kamu haklarından yasaklanmamış bulunmak.
b) Erkek adaylar için, son başvuru tarihi itibariyle askerliğini tamamlamış veya tecilli olmak.
c) Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek hastalığı ya da bulaşıcı hastalığı bulunmamak.
d) Taksirli suçlar, kısa süreli hapis cezasına seçenek yaptırımlara çevrilmiş suçlar ile aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere; altı aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile Devletin güvenliğine, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı işlenen suçlarla, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, nitelikli hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, göreve ilişkin sırrı açıklama, Devlet sırlarına karşı suçlardan dolayı hükümlü bulunmamak. 667 sayılı KHK kapsamında terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı bulunmamak.
e) Yurtiçi ve yurtdışı seyahat konusunda bir engeli bulunmamak.
f) Ekip çalışmasına yatkın, araştırmaya istekli, proje çalışanları ile iyi iletişim kurabilmek ve uyumlu çalışmak, iş disiplinine uygun davranışlara sahip olmak, yeniliklere açık olmak.
g) Aşağıdaki şartları sağlıyor olmak;
Alanında yüksek lisans yapmış adaylar için Ağırlıklı Mezuniyet Ortalaması, Lisans Mezuniyet Ortalamasının %80’i ile Yüksek Lisans Mezuniyet Ortalamasının %20’sinin toplamıdır (Üniversite not sistemleri 100’lük sistemde olan adayların not ortalamaları, Yükseköğretim Kurulunun yayınlamış olduğu “4’lük Sistemdeki Notların 100’lük Sistemdeki Karşılıkları Tablosu” esas alınarak 4’lük sisteme dönüştürülecektir). Tecrübe yılı, başvurulan pozisyonda belirtilen alanlarda tam süreli çalışılan süreyi ifade etmektedir.
II. Lisans öğrenimini, süresi içinde ya da normal öğrenim süresinden en fazla bir eğitim-öğretim yılı gecikmeli bitirmiş olmak (herhangi bir nedenle kayıt dondurulmuş olup da belgelenmesi halinde kayıt dondurulan süre hesaba katılmayacaktır).
h) Alanında doktora mezunu olanlardan, “Adaylarda Aranacak Genel Koşullar” bölümünün (g) maddesi koşul olarak aranmayacak olup, bu adayların sıralaması için kullanılacak aday puanı; doktora mezuniyet not ortalamasının %50’si, yüksek lisans not ortalamasının %10’u ve lisans not ortalamasının %40’ının toplamıdır (Bütünleşik doktora programından mezun olan adaylar ile yüksek lisansını yurtdışında yapan adaylar için lisans not ortalamasının %50’si ile doktora not ortalamasının %50’sinin toplamı dikkate alınacaktır).
i) Yabancı Dil (İngilizce) yeterliliğini aşağıdaki sınavlardan birinden alınan puanla kanıtlamış olmak. (Tabloda belirtilen sınavlardan alınan puanlarda herhangi bir geçerlilik süresi aranmaz)
Lisans mezunu olup 5 yıldan daha az, alanında Yüksek Lisans mezunu olup 4 yıldan daha az mesleki tecrübesi olanlar için başvurdukları pozisyona bakılmaksızın “Sınav Puanı 1” koşulu geçerlidir.
Lisans mezunu olup 5 yıl ve üzeri, alanında Yüksek Lisans mezunu olup 4 yıl ve üzeri mesleki tecrübesi olanlarla alanında Doktora mezunları için başvurdukları pozisyona bakılmaksızın “Sınav Puanı 2” koşulu geçerlidir.
Resmi dili İngilizce olan bir ülkede; lisans, yüksek lisans veya doktora derecesi almış olanlar ile o ülkede en az üç yıl süreyle mesleğini uygulamış olanlardan İngilizce yeterlilik koşulu aranmaz.
Lisans öğrenimleri sırasında Türkçe ve İnkılap Tarihi gibi asıl alanla ilgili olmayan dersler dışındaki tüm derslerinin %100’ünü İngilizce aldığını belgeleyen adaylar bu koşuldan muaf tutulacaktır.
BAŞVURU SÜRECİ
a) İlana başvuruda bulunmak için www.mam.tubitak.gov.tr adresinden İş Başvuru Sistemine kayıt olmak gerekmektedir. (Başvuru için özgeçmiş oluştururken, istenilen tüm evrakın sisteme elektronik ortamda eklenmesi ve referans kodu seçilerek başvuru yapılması zorunludur). İş Başvuru Sistemi yoluyla yapılan başvurular haricinde başvuru kabul edilmeyecektir.
b) Başvuruların en geç 22/04/2019 tarihi saat 17:00’ye kadar yapılması gerekmektedir. Eksik bilgi veya belge bulunan başvurular değerlendirmeye alınmayacak ve bu kişiler mülakata çağrılmayacaktır. Mülakat tarihi ve yeri daha sonra duyurulacaktır.
c) Başvurular, ilan referans kodu üzerinden değerlendirilecektir. Adaylar, iş başvuru sisteminden ilan referans kodunu seçerek başvuruda bulunabileceklerdir. Referans kodu seçilmeden yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.
d) Lisans ve yüksek lisans mezunu adaylar “Adaylarda Aranacak Genel Koşullar” bölümünün (g) maddesinde yer alan formül sonucuna göre, alanında doktora mezunu adaylar ise “Adaylarda Aranacak Genel Koşullar” bölümünün (h) maddesine göre en yüksek puandan başlayarak oluşturulacak sıralamalarda istihdam edilecek personel sayısının 5 katı kadar aday mülakata çağrılacaktır. Son sıradaki adaylarla aynı puanı alan başka adaylar olması durumunda bu adaylar da mülakata çağrılacaktır.
e) Lisans öğrenimini yurt dışında tamamlayan adaylar için “Adaylarda Aranacak Genel Koşullar” bölümünün (g) maddesi, Doktora öğrenimini yurt dışında tamamlayan adaylar için ise “Adaylarda Aranacak Genel Koşullar” bölümünün (h) maddesi koşul olarak aranmayacak olup, bu adaylar ayrıca değerlendirmeye alınacaklardır.
f) Adaylar başvuruları esnasında iş başvuru sistemine girmiş oldukları beyana göre değerlendirilecek olup, girilen bilgilerin hatalı olması veya aşağıda belirtilen belgelerden herhangi birinin eksik olması durumunda başvuru geçersiz sayılacaktır.
Diploma, çıkış belgesi fotokopisi (Lisans ve varsa üstü. Eğitimlerini yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarında tamamlayan adayların denklik belgelerini de iletmeleri gerekmektedir),
Lisans (ve varsa üstü) transkript belgesi,
Yabancı Dil Sınav Sonuç Belgesi veya lisans öğrenimleri sırasında asıl alanla ilgili olmayan dersler dışındaki tüm derslerinin eğitim dilinin %100 İngilizce olduğunu gösterir belge (üniversiteden alınmış, onaylı),
Özgeçmiş (Özgeçmişinizin renkli fotoğraflı, Türkçe, T.C. Kimlik ve telefon numaralarını da içerecek şekilde hazırlanması gerekmektedir),
Alanında Deneyimli adaylar için Çalışma Belgesi ve Hizmet Dökümü. (İlgili alanda çalıştığını belgelendiren kurum/kuruluştan alınan Hizmet Belgesi ve SGK Dokümanı),
ÖSYM-ÖSS Sonuç Belgesi (ÖSYM onaylı veya Kontrol Kodu olan internet çıktısı),
ÖSYM-ÖSYS Sonuç Belgesi (ÖSYM onaylı veya Kontrol Kodu olan internet çıktısı),
NOT: Süreçle ilgili tüm gelişme ve duyurular, TÜBİTAK Başkanlığı’nın (www.tubitak.gov.tr) ve MAM’ın (www.mam.tubitak.gov.tr) web sayfalarında ilan edilecek olup, mülakata girmeye hak kazanan adayların Başvuru Formunda bildirdiği elektronik posta adresine gönderilecektir.
İletişim Bilgileri:
Adres: TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi
Dr. Zeki Acar Cad. No:1 41470 Gebze/KOCAELİ
E-Posta: mam.ik@tubitak.gov.tr
Telefon: 0262 677 21 72
0262 677 21 74