Gündem

TSK : "110 Kg Amonyum Nitrat Ele Geçirildi"

Türk Silahlı Kuvvetleri resmi internet sitesinden 15 Mart 2016 tarihinde bir duyuru yayımlandı.

Bir süredir devam eden operasyonlar hakkında halkı bilgilendirmeye devam eden Türk Silahlı Kuvvetleri bölgede 15 mart’da yaşanan olaylar hakkında bilgi verdi.

Nusaybin’de 2 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Mardin Nusaybin’de devam eden operasyonlar hakkında gün boyunca gelen bilgileri derleyip size sunmaya devam ediyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından 2 bölücü terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonlar boyunca öldürülen terörist sayısı 5 olarak açıklandı. Mardin Nusaybin’de yine TSK tarafından terör örgütü mensuplarınca kullanılan 1 adet tabanca , 3 adet av tüfeği ve bir telsiz de ele geçirildi. Nusaybin’de yine terör örgütü mensuplarınca döşenmiş ve saklanmış 19 adet el yapımı patlayıcı güvenlik güçleri tarafından imha edildi. Devam eden operasyonlar boyunca imha edilen EYP sayısı ise 27 olarak açıklandı.

Şırnak’ta İki Terörist Etkisiz Hale Getirildi

TSK Şırnak’ta devam eden operasyonda 2 teröristin etkisiz hale getirildiğini dile getirdi. Yeni başlayan operasyonda toplam 2 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda 1 adet tabanca ele geçirildi ve 16 adet el yapımı patlayıcı TSK personeli tarafından imha edilmiş oldu. Operasyonun yeni başladığını belirtmiştik toplam patlayıcı sayısı da 16 olarak açıklandı.

110 Kg Amonyum Nitrat Ele Geçirildi

Hakkari’de TSK tarafından icra edilen arazi arama ve tarama faaliyetleri sırasında terör örgütüne ait el yapımı patlayıcı yapımlarında kullanıldığı öğrenilen 110KG amonyum nitrat patlayıcı ele geçirildi.

TSK resmi internet sitesinde Şanlıurfa / Harran’da DEAŞ terör örgütüne üye olan bir terörist yakalandı duyurusu yapıldı. Yine Şanlıurfa’ya bağlı Viranşehir’de  bölücü terör örgütüne üye olan iki terörist güvenlik güçleri tarafından tespit edilip yakalandı ve göz altına alındı.Şanlıurfa / Halfeti’de ise terör propagandası yaptığı öğrenilen 6 kişi yakalanarak göz altına alındı.

Kamupersoneli.net