Kpss

2016 KPSS Lisans Başvuru Kılavuzu Yayımlandı

Öğrenci Seçme Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) , Kamu Personeli Seçme Sınavı ile ilgili bir duyuruda bulundu.

2016 yılında yapılacak olan KPSS Lisans düzeyi için 22 Mayıs 2016 Pazar – 29 Mayıs 2016 pazar tarihleri arasında sabah ve öğleden sonra uygulanacağını açıkladı. ÖATB ( Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi için Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen atamalarına katılacak öğretmen adayları ile ilgili alanlar ile ilgili 24 Temmuz 2016 Pazar günü yapılacaktır. 

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesi içerisinde görevde bulunmak isteyen kişiler katılımda bulunacakları Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi için (DHBT) 6 Kasım 2016 Pazar tarihinde gerçekleştirilecektir.

Kamu Personeli Seçme Sınavı ( KPSS) 17 Mart 2016 Perşembe ile 31 Mart 2016 Perşembe tarihleri arasında olacaktır. Sınava katılımda bulunacak olan adaylar 22 Mayıs 2016 Pazar tarihinde yapılacak olan sabah oturumuna katılımları zorunludur. Sınava katılımda bulunan adaylar diğer oturumlara katılımı olup olmayacağını kendi karar verecekler. 

KPSS için lisans programlarından mezun olan adaylar ile sınava başvuru zamanı içerisinde mezun olmayan ancak  sınav geçerlik zamanı içinde yani iki yıl içerisinde lisans düzeyi üzerinden mezun durumda olabilecek olan adaylar başvuru işlemlerini yapacaklar. Sınava katılımda bulunmak isteyen adaylar kılavuz ile aday başvuru formuna , başvuru süreleri içerisinde ÖSYM ‘ nin internet adresi üzerinden ulaşabilirler. 
2016 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı Lisans Kılavuzunda içerisinde ayrıntılı bilgiler yer verilmiştir lisans KPSS için başvuru işleminde bulunacak adayların kılavuzu dikkatli incelemeleri gerekmektedir. Sınav ile ilgili tüm bilgilere ÖSYM’nin duyurular kısmından ulaşabilirsiniz.