Kılıçdaroğlu: Romanya'dan Saman, Arjantin'den Hayvan Getiriyorsunuz Ben Tarım Yaptım Diyorsunuz

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları;

“Beyler gözünüz aydın, artık giderken hanımızına bir kürk götürürsünüz, vergisiz alacaksınız. Şu adalete bakın Allah aşkına, esnaftan, asgari ücretliden, sanayiciden vergi alırsın, kürkten vergi almazsın bunun adı adalet oluyor hangi adalet Allah aşkına.

Romanya’dan saman getiriyorsunuz, Arjantin’den canlı hayvan getiriyorsunuz, samanı bu hayvana veriyorsunuz, ‘ben tarım yaptım’ diyorsunuz. Sonuç, insanlar kuyrukta, ne adı ‘varlık kuyruğu’…

Bir salı konuşmasında çöpten geçimini sağlamak bir şeyler toplayan, yüzü görünmeyen bir kadının fotoğrafını göstermiştim. Bu fotoğraf aşağı yukarı tüm gazetelerde görüldü fakat kimse ses çıkarmadı. O kadının, ailenin dramını bilen var mı, hangi koşullarda evini geçindirecek bilen var mı?

Ben bunu gösterdim kıyamet koptu. ‘Vay efendim o kadın o kadın değil’. Yüzlerce, binlerce kadın ve çocuk var öyle ama gözleri kör görmezler, kulakları sağır duymazlar ve biz onların görmeyen gözlerine gerçeği göstereceğiz, duymayan kulaklarına gerçeği duyuracağız.

Gerilimden, kavgadan bıktık. Türkiye’nin hamurunda sevgi, hoşgörü ve tolerans vardır. Siyasi partilerin arasındaki yarış hizmet yarışıdır, başka bir yarış olmaz. Hizmet istiyorsanız buyurun gelin. Kavga istiyorsanız gidin kendi aranızda ne kavganız varsa yapın bize bulaşmayın diyoruz.”

Exit mobile version