Yerel Seçim Öncesi Google Seçim Anket Sonuçları! Google'a Göre Ankara, İstanbul ve İzmir'de Hangi Aday Önde

Mİlyonlarca internet kullanıcısının Google arama moturunda yaptıkları arama analizlerinin incelemesiyle beraber Google Trend verilerinde 31 Mart yerel seçimler öncesi anket sonucu ortaya çıktı.

Bunlara olanak sağlayan veri analiz yöntemi 2017 yılında düzenlenen Fransa Cumhurbaşkanlığı ve 2018 yılında İtalya’da yapılan genel seçimleri doğru olarak tahmin ettiği biliniyor.

2014 YEREL SEÇİMDE ANKARA’YI DOĞRU BİLDİ

Google Trends diğer yandan 2014 yılında Türkiye’de yapılan yerel seçimlerde Ankara için doğru tahminde bulunmuştu ve yine de adayların internet ortamında arama sıklıkları ve seçim sonuçlarının detaylarına göre kesin sonuçları göstermediği açıklandı.

Google Trends analizleri kimi zaman seçim sonuçlarıyla uyum gösteriyor ancak seçim sonuçlarına yönelik tam anlamıyla kesinlik kullanmıyıor.

Öte yandan Google Trends, 2018 Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP’nin adayı Muharrem İnce’yi ‘en popüler aday’ olarak göstermişti.

Son yapılan Google Trends araştırma sonuçlarına göre ise, İzmir’de Tunç Soyer, Ankara’da Mansur Yavaş, İstanbul’da ise Binali Yıldırım önde görünüyor.

İŞTE ANKET EKRANI

Exit mobile version