Politika

Burhanettin Kocamaz'a Büyük Şok: Aday Olamıyor

Mersin İl Seçim Kurulu, Kocamaz’ın Demokrat Parti’den Büyükşehir adaylığına yapılan itirazlar değerlendirildi. Bu değerlendirmeler sonucunda seçim kurulu yapılan 5 itirazı kabul ederek Yüksek Seçim Kurulu’na gönderdi. 

Konu ile ilgili olarak İl Seçim Kurulu kararında, Kocamaz’ın ne İYİ Parti’den ne DP’den ne de bağımsız olarak aday olamayacağı ifade edildi.  

CNN TÜRK canlı yayınına telefonla bağlanan DHA Muhabiri Adnan Açıkgöz bu konu hakkında değerlendirmelerde bulunarak bu konu hakkında Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MHP’den istifa ettikten sonra İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından başkan adayı olarak açıklandığı hatırlatıldı. 

19 Şubat’ta aday listelerinin il seçim kuruluna geç teslim edilmesi nedeniyle Kocamaz’ın adaylığı tehlikeye girmiş, Demokrat Parti’den aday olma formülünü denemiş oldukları da belirtilerek aynı zamanda Kocamaz’ın isminin 22 Şubat’ta askıya çıkarılan il seçim kurulu geçici aday listesinde de Demokrat Parti adayı olarak yer aldığı belirtildi.

Ancak verilen kararda Kocamaz’ın aday olamayacağı belirtildi.