2019 Yılı Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Muvazzaf Astsubay Alım İlanı Yayımlandı

2019 yılı içerisinde Jandarma Genel Komutanlığına Ve Sahil Güvenlik Komutanlığına Muvazzaf/Sözleşmeli Astsubay alımı yapılacağı açıklandı.
Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi başkanlığı bünyesinde eğitim ve öğretim görerek, Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinin erkek ile kadın muvazzaf/sözleşmeli astsubay ile

Sahil Güvenlik Komutanlığının erkek ile kadın sözleşmeli astsubay kadro ihtiyacı olması nedeniyle başvuruların 25 Şubat 2019 tarihinde başlayacağı ve 13 Mart 2019 tarihinde sona ereceği duyuruldu.

BAŞVURULAR NEREDEN VE NASIL?

Yayımlanan Muvazzaf/Sözleşmeli branş dağılımları, başvuru şartları ve diğer tüm detayların “www.jandarma.gov.tr, www.sahilguvenlik.gov.tr, www.jsga.edu.tr ve www.dpb.gov.tr adreslerinde” yayımlanan 2019 yılı “2019 Yılı Jandarma Genel Komutanlığı Muvazzaf/Sözleşmeli Astsubay Başvuru Kılavuzu” ile beraber “2019 Yılı Sahil Güvenlik Komutanlığı Sözleşmeli Astsubay Başvuru Kılavuzu” içerisinde yer aldığı ifade edildi.

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

Adaylar ön başvuruları sadece; “https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris” ekranı üzerinden internet aracılığıyla (online) olarak yapmak zorundadır ve başvuru yolu; ” Jandarma ve

Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi” olarak belirtilmiştir.

Bunun yanı sıra e- devlet ekranı üzerinden başvurular alınacak adaylara uyarı olarak internet ortamı haricinde posta yolu veya şahsi olarak başvuru yapmamaları yapılması talep edilen başvurularında dikkate alınmayacağı açıklandı.

Başvuruların; “Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi” e- devlet penceresi aracılığıyla giriş yapılarak tamamlanması gerekmektedir.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Adaylardan zorunlu olarak açıklanan başvuru şartları;

Adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları zorunlu olarak açıklandı ve başvuru kılavuzunda bulunan eğitim seviyelerinden mezun olmak gerekiyor.

Ayrıca mezun olunan okullar eğer yurtdışında bulunuyor ise YÖK denklik usul ve esaslarına göre başvurular alınacak. Mezun olmadıysanız dahil 26 Ağustos 2019 tarihine kadar mezun olabilecek durumda olunması gerekiyor.

JANDARMA YAŞ ŞARTI

Adayların Ocak ayının biri itibariyle yirmi yedi (27) yaşını bitirmemiş olmaları talep edilirken; (01 Ocak 1992 ve sonrası doğumlular) olanlardan başvurular alınacak.

Ayrıca lisansüstü öğrenimi tamamlamış olanlar için düzeltilmemiş nüfus kaydına göre otuz iki (32) yaşını bitirmemiş olmak zorunlu (01 Ocak 1987 ve sonrası doğumlular),

SAHİL GÜVENLİK YAŞ ŞARTI

Sahil Güvenlik Komutanlığı için ön lisans bölümlerinden mezun olmuş veya 26 Ağustos 2019 tarihine kadar mezun olabilecek durumda olanlar için düzeltilmemiş nüfus kaydına göre
müracaat yapılan yılın Ocak ayının biri itibariyle yirmi yedi (27) yaşını bitirmemiş olmak zorunlu (01 Ocak 1992 ve sonrası doğumlular),

DETAYLAR; “http://www.jandarma.gov.tr/” ve “https://www.sg.gov.tr/” web adreslerinde yer almaktadır.

KILAVUZ İÇİN TIKLAYINIZ

Exit mobile version