Öğretmen

Ücretli Öğretmenler MEB'den Kadro Talep Ediyor

Ücretli Öğretmenler Platformu üyeleri Ankara’da bir basın açıklaması yaptı. Üyeler tarafından yapılan açıklamada atamalarda mağduriyet yaşandığı öne sürüldü. 

CHP ve İYİ Parti’den bazı milletvekillerinin de destek verdiği etkinliğe katılan platform üyeleri üzerinde “Öğretmen ücretli olmaz”, “Ücretli öğretmen kadrosuz, güvencesiz olmaz” yazılı dövizlerle Ulus Meydanı’nda bir araya geldi. 

YILDIRIM KAYA’DAN AÇIKLAMA GELDİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya burada bir açıklama yaptı. Kaya açıklamalarında öğretmenlere kadro hakkı verilinceye kadar, CHP olarak atanamayan öğretmenlerin yanında olacaklarını belirtti. 

Kaya yaptığı açıklamaların devamında ücretli öğretmen atamalarında haksız uygulamalar yapıldığını iddia ederek öğrencilerin öğretmensiz, öğretmenlerin de öğrencisiz olduğunu belirtti. 

Yıldırım Kaya Parti olarak ücretli öğretmenlerin mağduriyetlerinin giderilmesi için çalışmalarını sürdüreceklerini ifade ederek ücretli öğretmenler kadroya geçene kadar mücadele edeceklerini vurguladı. 

Bir Yorum

  1. Sonuna kadar arkanızdayız arkadaslar ücretli öğretmenlerin hakkı yenmiş yasa asıl amacina ulaşmıştır hükümet hemen bu duruma çözüm uretmelidir 15 , 20 yıllık ücretli öğretmenlerin emeği görmezden gelinemez