EGM 8 Bin Bekçi Alım İlanı Geliyor

Binlerce aday tarafından 8 bin çarşı ve mahalle bekçisi alımı için geri sayım devam ediyor. Adaylar yayımlanacak olan ilanı beklerken ilan şartlarında bir değişiklik olup olmayacağını, bekçi maaşlarının ne kadar olduğunu ve ilanın hangi tarihte yayımlanacağını araştırıyorlar.

İLAN GELİYOR

Geçtiğimiz hafta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir açıklama yapmış ve bekçi alımları hakkında çok önemli değerlendirmelerde bulundu. Bakan Soylu açıklamalarında 8 bin bekçi alımı yapılacağını ifade etti ve ilanın Mart ayında yayımlanacağını belirtti. 

BEKÇİ MAAŞLARI NE KADAR?

Emniyet Genel Müdürülüğü bünyesinde Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanacak olan bekçi alım ilanına başvuru yapacak olan adaylar tarafından bekçi maaşlarının ne kadar olduğu araştırılıyor. Buna göre İçişleri Bakanlığı bünyesinde 772 sayılı kanuna tabi olarak Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışmakta olan bekçilerin maaşları, eğitim durumlarına göre değişiyor. Konu ile ilgili olarak lise mezunu olan bir bekçi 3 bin 970 TL maaş alırken lisans ve önlisans mezunu olan bekçiler 4 bin 2 TL maaş alıyorlar.

GENEL ŞARTLAR

Bunun yanı sıra Mart ayında yayımlanacak olan bekçi alım ilanını bekleyen adaylar tarafından genel şartların neler olacağı araştırılıyor. Adaylar yayımlanacak olan ilanda ikamet, askerlik ve yaş konusunda değişiklik talep ediyorlar. Ancak bu konu hakkında herhangi bir düzenleme veya çalışma bulunmuyor. Güncel genel şartlar ise şöyle:

Exit mobile version