KPSS Merkezi Atama ve Tercih Tarihleri Belli Oldu

Devlet Personel Başkanlığının resmi web adresi üzerinden bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda merkezi atama tercihlerine ilişkin merak edilen tarihler belirtildi. 

MERKEZİ ATAMA TAKVİMİ DETAYLARI

DPB tarafından yayımlanan duyuruda KPSS birinci yerleştirme ve ikinci yerleştirme tarihleri belirtildi. Buna göre birinci yerleştirme için kamu kruum ve kuruluşlarından 11 Mart 2019 ile 24 Mayıs 2019 tarihleri arasında yerleştirme talepleri toplanacak. Bunun yanı sıra birinci yerleştirmeler için 9 Temmuz 2019 ile 18 Temmuz 2019 tarihleri arasında ÖSYM aracılığı ile adayların tercihleri alınacak. 

Bunun yanı sıra ikinci yerleştirmeye ilişkin kamu kurum ve kuruluşlardan 5 Ağustos 2019 ile 18 Ekim 2019 tarihleri arasında yerleştirme talepleri alınacak.m Bu talepler alındıktan sonra adaylar Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile 3 Aralık 2019 ile 12 Aralık 2019 tarihleri arasında tercihler alınacak.

Tercih zamanı geldiğinde adaylar Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden T. C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak tecihlerini yayımlanan kılavuz doğrultusunda gerçekleştireceklerdir. 

İşte yayımlanan takvim:

Exit mobile version