Sağlık Çalışanları İçin Yeni Yasak

Sağlık Bakanlığı tarafından alınmış bir karara göre kamu görev alan sağlık personellerinin mesai saatleri içerisinde sosyal medya ( facebook , twitter vb. ) kullanımları yasaklandı. Kamu da görev alan sağlık çalışanlarının sosyal medya kullanmaları ilk olarak Manisa şehrinde yasaklandı fakat sendika bu yasağa olumlu baktı

Manisa şehri Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından sağlık kuruluşlarına gönderilmiş olan yazı ile başlamış olan mesai saatlerinden sosyal medya kullanımı yasaklanması ile ilgili sebep ise Sağlık Bakanlığı tarafından tüm şehirlere gönderilmiş olan talimat gönderildi.

Türk Sağlık-Sen (Türkiye sağlık ve Sosyal Hizmetleri Kamu Görevlileri Sendikası ) Manisa şehri şube başkanı Rıtvan Mutlu sağlık çalışanlarının sosyal medya kullanımı ile ilgili yasağın ilk izlenimi olumlu olduğunu ve kamu hastanelerinde görevli olan sağlık çalışanları maillerine girebiliyor fakat sadece sosyal medya ( facebook , twitter ) hesaplarına giriş yapamadığını , mesai saatleri içerisinde sosyal medya kullanılması yerine sağlık çalışanlarımız işleri ile ilgili olacağı ile ilgili düşüncesini dile getirdi.

Manisa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri olarak görevini devam ettiren Ayhan Korkmaz : ” yasağın Sağlık Bakanlığı tarafından tüm şehirlerde uygulanmaya başlandığını belirtip , ” Hastanelerde bulunan bilgisayarların veri tabanları için Sağlık Bakanlığı’ nın serverine bağlı olduğunu ve  erişimde yaşanan yükü azalması için bu şekilde karar alındığını ” ifade etti.

 Kamupersoneli.net

Exit mobile version