Gündem

İkinci Canlı Bombanın Kimliği Belirlendi

Ankara ‘ nın en işlek yeri hafta sonları halkın en çok gittiği yer olan Kızılay’ da Güvenpark otobüs duraklarında yapılan kanlı saldırıda ilk tespit edilen Bombacı terörist Seher Çağla Demir adlı kişinin olduğu önceki haberimizde açıklamıştık.

Şimdi ise ikinci bombacı terörist tespit edildi. Bombacı terörist  Ö.Ü olduğu tespit edildi. Patlama sonrasında bu olay 4 savcı tarafından inceleniyor yapılan olan incelemeler sonrasında kullanılmış olan otomobil ve teröristlerin yol haritalarına ulaşıldığı belirtildi. İstibarat tarafından yapılan değerlendirme sonucunda kesin sonuç daha elde edilemedi. Canlı bombanın bulunduğu araç Çankaya , Yenimahalle ve Dikmen bölgeleri içerisinde görüldüğüne dair kamera kayıtlarına ulaşıldı. Canlı bombanın bulunduğu aracın çalıntı olmadığı ise ayrı bir dikkat çeken konu 25 Şubat 2016 Perşembe tarihinde yola çıkan araç 26 Şubat 2016 Cuma günü ise Ankara ‘ ya ulaştı.

Bombacılardan ikincisi erkek olan Ö.Ü 1990 doğumludur.  Bombacı terörist Seher Çağla Demir ‘in yanında oturduğu için mobese kameraları tarafından kayıt altına alındı. DNA eşlemesinden sonra kesin bilginin yayınlanacağı bildiriminde bulunuldu.

Hedefleri halkın en çok bulunduğu Kızılay Güvenpark otobüs durakları olarak belirlenen saldırı sonrasında 2 si canlı bomba olmak üzere 37 kişi vefat etti. Daha anne karnında olan 6 aylık bebek yaşamını yitirdi anne ağır yaralı baba ise hafif yaralı olarak kurtuldu.

Kamupersoneli.net