Eylül Öğretmen Ataması İçin İki Umut

2016 yılı bütçesi kadro dağılımlarına göre Şubat’ta atanan 30 bin dışında MEB’e herhangi bir atama izni çıkmamıştı. Eylül ayı öğretmen atamalarında dair şu ana kadar hiçbir bilgi verilmedi. Son gelişmeler ışığında iki durumun öğretmen atamalarına olumlu etkisi olacağını düşünüyoruz.

1) MEB’de Bakan Değişikliği

65. Hükümetle birlikte Milli Eğitim Bakanlığı’na İsmet YILMAZ getirildi. Eski Bakan Nabi AVCI’da Kültür ve Turizm Bakanlığı’na geçti. Yeni Hükümet, yeni Başbakan ve yeni Milli Eğitim Bakanının yaz dönemi öğretmen ataması konusuna nasıl yaklaşacağı bilinmez ama bu değişimin öğretmen atamalarına da olumlu yansıması muhtemeldir. Öğretmen adayları, yeni hükümete baskı yapmalıdırlar.

2) MEB’in Kanun Tasarısı TBMM’ye Sunuldu

MEB, yeni planlama çerçevesinde yaz ayında öğretmen ataması olmayabileceğini açıklamıştı. Ancak kanunla MEB’e bütçe dışı öğretmen kadro ihdasları yapılması mümkün. Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı önceki gün TBMM’ye sunuldu. Tasarıda öğretmen kadrosu yok ama Plan ve Bütçe Komisyonunda veya Genel Kurul görüşmelerinde tasarıya öğretmen kadro ihdası eklenmesi söz konusu olabilir. Öğretmen adayları, tasarıya kadro ihdası yapılması için birlik olup MEB’e baskı yapmalıdırlar.
 

Exit mobile version