Binlerce Emlakçı İşsiz Kalma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

 Yeni tasarı eğer meclisten kabul görürse emlakçıların yerini üniversite mezunu emlak müşavirleri alacak ve bir çok kişi işsiz kalacak. Onbinlerce emlakçının gözü TBMM Meclis Snaayi Komisyonu gündeminde bulunan kanun teklifindeki gelişmelerde.


Üniversite Mezunu Emlak Müşaviri

Kanun teklifine göre emlakçıların artık üniversite mezunu emlak müşaviri olması gerekiyor. Söz konusu mezuniyet şartını taşımayan kişilerin işsiz kalması gündemde. Yasa tasarısının meclis gündemine girmesi sonrasında , yasal düzenlemenin bu sene içerisinde çıkacağı beklentilerine hız verirken, söz konusu düzenleme eğer yasalaşırsa bir çok çalışan işinden olacak.

Lisans Alabilmek için Sınavlarda Başarılı Olmak Şart

Müşavir olabilmek için üniversite mezunu olunması gerekiyor, dahası lisans alabilmek için üniversite mezuniyeti yetmiyor ayrıca bir de yapılacak sınavda başarı şartı aranıyor. Son yıllarda büyüme gösteren konut sektörünün yabancılara yapılan satış oranında ciddi yükselme görülürken, bu satışlar sonrası beklentilerde arttı.

Kayıtlı Personel , Kayıtsız Personelden Şikayetçi

Kayıtlı konut sektörü çalışanları, kayıtsız çalışan personele karşı tepkili. 2004 yılında yayımlanan ve eğitimi zorunlu kılan tebliğ hala geçerliliğini sürdürürken , İstanbul’da 10 15 bin kişi emlakçılar odasına kayıtlı olarak emlakçılık yapıyor. Söz konusu rakam İstanbul’daki emlakçı sayısının çok ama çok altında bir rakam. Denetim yetkilerinin tamamı Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nda bulunuyor. 

Kamu haberleri, gündem haberleri, son dakika haberleri ve çok daha fazlası ekonomi haberlerinin merkezi kamupersoneli.net adresinde. Ekonomi haberlerinden, son dakika haberlerinden ve çok daha fazlasından her yerde haberdar olabilmek için kamupersoneli.net’in android uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.

Kamupersoneli.net | Ankara
Exit mobile version