Gündem

Türk Kızılay'ı Hasta Yakınlarına Yardım Ediyor

Ankara’da dün akşam büyük bir patlama meydana geldi. Bu patlama terör saldırısı olarak nitelendirildi. Patlama 13 Mart 2016 tarihinde saat 18.45’de meydana geldi. Patlamanın yaşandığı yer ise Ankara’nın göbeği Kızlay Güven Park otobüs duraklarının olduğu yerdir.

Patlama da bir çok alev topuna döndü belediye otobüsü alevaldı. Yaşanan terör saldırısının ardından olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Ambulansların yanı sıra itfaiye ekipleri ve polis ekipleri de olay yerine gönderildi.

Olay yerine gelen polis memurları olay yerinde yaşanan kaos ortamını en aza indirmekle görevlendirildiler. Çevik kuvvet ekipleri ise olayın yaşandığı yerde güvenliği sağlamak ile yükümlüydüler. 

Bu yaşanan olayların ardından acı tablo ortaya çıktı. Ortaya çıkan tabloda 37 vatandaşımız vefat etti ve 125 vatandaşımız yaralandı. Hayatlarını kaybeden vatandaşlarımızdan 35 vatandaşımızın Adli Tıp Kurumunda kimlik belirleme işlemleri tamamlandı ve 35 cenaze ailelerine teslim edildi. 

Yaralı olan 125 vatandaşımızdan bazıları ise Ankara Numune Hastanesine götürüldüler. Yaralı vatandaşlarımız Ankara Numune hastanesinde tedavi altına alındılar. Yaralı vatandaşlar tedavi altındayken acılı aileleri ise hastanenin kapısında nöbet tutmaya devam ediyor. 

Hasta yakınları hastane önünde bekleyişlerini devam ettirirken Türk Kızılay’ı hastane önünde bekleyen ailelere yardımda bulunuyor. Türk Kızılay’ı hastane önünde bekleyen hasta yakınlarına sıcak yemek yardımı yapıyor ve hasta yakınlarına destek veriyor. 

Bizler kamupersoneli.net olarak terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza allahtan rahmet yaralı vatandaşlarımızı da acil şifalar diliyoruz. 

Kamupersoneli.net