Öğretmen

Öğretmenler İçin Fiili Hizmet Süresi Zammı ( Yıpranma Payı ) Teklifi

Öğretmenlere Her Sene Fiili Hizmet Süresi Zammı Teklifi  Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu, 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifini sundu. Söz konusu kanun teklifi komisyonda. İşte Kanun teklifinin gerekçesi ; 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda, hangi iş ve işyerlerindeki hangi çalışmalar karşılığında ve hangi personele ne kadar fiili hizmet süresi zammı uygulanacağı belirlenmiştir. Ancak, Fiili hizmet zammından yararlanacak personel arasında öğretmenlere yer verilmemiştir.

Öğretmenlik Mesleği, kutsal mesleklerden birisi olmasının yanı sıra yoğun çaba ve emek gerektirmektedir. Ötye yandan , öğretmenlerin çalışma şartları, mesleklerini sürdürürken zaman içerisinde ses ve göğüs hastalıkları ile varis ve ortopedik rahatsızlıklar gibi bir çok sağlık sorunu yaşamalarına da neden olmaktadır.

Ayrıca, öğretmenlere fiili hizmet süresi zammı ( yıpranma payı) verilmesi, emeklilik haklarını az da olsa iyileştirecek olmasından dolayı, öğretmenlerin moralini yükseltecektir. Bu itibarla, çalışma şartları göz önünde bulundurulduğunda, kamu ve özel sektörde fiilen öğretmenlik yapanlara fiili hizmet süresi zammından yararlandırılmaları zorunluluk olarak karşımıza çıkmaktadır. 

Kanun teklifinin kabul edilmesiyle, kamu ve özel sektörde fiilen öğretmenlik yapanlar, her bir yıllık çalışmaları karşılığında 90 gün fiili hizmet süresi zammından yararlanacak. 

MEB haberlerinden, gündem haberlerinden ve çok daha fazlasından haberdar olabilmek için kamupersoneli.net’i takip etmeye devam edin.

Kamupersoneli.net | Ankara

Bir Yorum

  1. 18 mayısta yıpranma için Komisyon toplandı mi bilen varsa buraya yazabilir mi