2016 TEOG Fen ve Teknoloji Sınavı Sizce Zor Muydu? Kolay Mıydı? ( Sınav Soruları ve Cevapları , Yorumları)

TEOG Fen ve Teknoloji Sınavı Sizce Zor Muydu? Kolay Mıydı?

TEOG sınavlarının ikinci gününde Fen ve Teknoloji Sınavı Yapıldı. Söz konusu sınav hakkında düşünceleriniz neler? Sizce Sınav kolay mıydı? Zor muydu? Aklınıza takılan soruları sayfanın altında bulunan yorum kısmı sayesinde diğer öğrencilerle ve ziyaretçilerimizle paylaşabilirsiniz. Sınavdaki en zor soru sizce hangisiydi? 

TEOG Her Sene 2 Dönem Halinde Yapılıyor

Ortaokulların 8’inci Sınıfları için yapılan Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil ve T.C İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük sınavları MEB ÖDSGM tarafından her dönem yapılıyor. Söz konusu sınavlar iki güne yayılıyor. TEOG sınavlarının birinci gün oturumunda Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi sınavları yapıldı. Bugün yani ikinci gün oturumunda fen ve teknoloji , T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil derslerinden sınavlar yapılacak.

TEOG’un Başarı Puanına Etkisi

TEOG sonucunda alınan puanlar ilgili dersin birinci ya da ikinci yazılı puanı olarak e-okul sistemine giriliyor ve yıl sonu başarı puanı hesaplamasına dahil ediliyor.

2 Dönem halinde yapılan sınavlarda Türkçe, matematik, fen ve teknoloji dersleri için dört; T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil ile din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinin  iki katsayısı o söz konusu dersin puanı ile çarpılarak her bir dersin AOSP’u hesaplanıyor.

AOSP Nedir?

AOSP ( Ağırlaklandırılmış Ortak Sınav Puanı) . Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılıyor. Ortaöğretime yerleştirmeye esas puan hesaplamasında ; TEOG’a giren öğrencilerin 6,7 ve 8. sınıf yıl sonu başarı puanları ile söz konusu TEOG sonucu elde edilen AOSP’ı toplanıyor. Toplam puan ikiye bölünüyor ve merkezi sistemle öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına yerleştirmeye esas puan hesaplamalarında kullanılıyor. Puanlamalar 500 tam puan üzerinden yapılıyor. TEOG sınavları ülke genelinde olağanüstü haller olmadığı takdirde her sınav merkezinde 09:00, 10:10 ve 11:20’de başlıyor. 

 

Exit mobile version