MEB Yabancı Hükümetler Burs Duyurusu

Milli Eğitim Bakanlığından 27 Nisan 2016 tarihinde bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuru da yabancı hükümetlerin eğitim bursları hakkında bilgiler paylaşıldı. Yabancı hükümet bursları şöyle; 
Slovenya
Ljubljina Üniversitesi Ekonomi Fakültesi tarafından lisans ve yüksek lisans burs programları ilan edilmiştir. Adaylar lisans programlarına 5 Mayıs 2016, yüksek lisans programlarına ise 16 Eylül 2016 tarihine kadar www.ef.uni-lj.si/international veya www.ef.uni-lj.si/international/ru adreslerinden başvurabilecek ve aynı adreslerden detaylı bilgiye ulaşabileceklerdir. Ayrıca martina.sagir@ef.uni-lj.si e-posta adresi ile irtibata geçerek ek bilgi alabileceklerdir.
Hartum 
Arap Ligi (AL) Eğitim, Kültür ve Bilim Örgütüne bağlı Hartum Uluslararası Arap Dili Enstitüsü tarafından ana dili Arapça olmayanlara yönelik Arapça dilinin öğretilmesi konusunda nitelikli öğretmen yetiştirilmesi için Arapça Öğretmenleri ve Arapça dili okuyan yeni öğretmen adaylarına yüksek lisans bursu tahsis edilmiştir. Burs aylık 100 U$ içermekte olup, diğer masraflar adaya aittir. Son başvuru 10 Mayıs 2016 tarihine kadardır.
Hırvatistan
Hırvatistan tarafından 2 adet 8 ay süreli lisansüstü/araştırma bursu tahsis edilmektedir. Adaylar http://www.mobilnost.hr//en/content/bilateral-programmes-of–mobility-in-higher-education/#eng-bil ve http://public.mzos.hr/Default.aspx?art=14361&sec=2428 internet adreslerinden daha detaylı bilgiye ulaşabilirler. Başvurular en geç 18 Nisan 2016 tarihine kadar yapılabilecektir. 

 

Exit mobile version