Türkiye Taş Kömürü Kurumuna (TTK) 1500 İşçi Alımı Başvuru Detayları! Kura Tarihi, Yaş Şartı ve Merak Edilenler

AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık’ın koordinatörlüğünü yaptığı radyo programına konuk oldu.

Derya Akbıyık’ın haftayı değerlendirdiği programa telefon bağlantısı ile konuk olan Polat Türkmen, TTK’ya işçi alımı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Türkmen TTK’ya işçi alımlarının bir an önce başlatılacağını belirterek; “12 Şubat’ta başlayacağız alımlara. Bütün muameleler bitti. Kura çekilecek.

Dolayısıyla ondan sonra sağlıktır, eğitimdir, hemen başlatacağız” dedi.

YAŞ, ASKERLİK VE DETAYLAR

Pusula Gazetesinin özel içeriğine göre;Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) 1500 işçi alımı için tarih belli olduktan sonra işe gireceklerin yaş ve askerlik durumu ile ilgili bir açıklama bekleniyordu.

TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu, yaş sınırı ile ilgili henüz bir netlik kazanmadığını ve yönetimden çıkan kararla belli olacağını belirtti. İşçi alımında 31 yaş sınırı olacağı bekleniyor. Eroğlu, en çok merak edilen diğer konu; askerlik durumuyla ilgili ise “Askerlik yapıyor olmaması bizim için yeterli. Başvuru yapacakların silah altında olmaması gerekiyor. 18 yaşından itibaren alımlar yapılacak” dedi.

TTK’ya işçi alımının 12 Şubat 2019’da başlayacağı açıklanmıştı.

TTK 1500 İşçi Alımı Hakkında Kura Açıklaması Geldi!

AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, TTK’ya işçi alımları için yapılacak kura çekilişine Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in katılacağını açıkladı.

Bakan Dönmez ile görüşmelerinde böyle bir teklifte bulunduklarını belirten Uçar, şunları söyledi;

“Biz süreç işlerken Bakan Bey ile yapmış olduğumuz görüşmelerde kendisinin de kura çekimine katılma durumunun olabileceğini söyledi.
‘Program uyarsa kuraya katılırım’ dedi. Ardından ‘Bin kişinin kurası ve 500 kişinin kurası için de geliriz orada kura çekimi esnasında kamuoyuna lanse ederiz’ dediler.

Yani ‘2’inci dilimin alınmasıyla ilgili tarihi ve süreci orada paylaşırız’ dediler. Kurum yetkilileri çalışmaları İşkur yetkilileri ile birlikte yürütüyorlar bunu.

İşkur’un hazır olması lazım. 30-40 bin civarında bir başvuru bekliyorlar. Öyle olunca bir yoğunluk olacak tabi.”

Exit mobile version