Genel

TC Kimlik No İle SSK SGK Sorgulama Nasıl Yapılır?

 Ülkemizde 1999 yılında hayata geçirilen kimlik numarası uygulaması pek çok işlemin çok daha kolay bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlamaktadır. Bunlardan biri de kimlik numarası ile sigorta sorgulama hizmetidir. Bu hizmet sayesinde kişiler hem sigortalılık süresi sorgulamalarını yapabilmekte hem de “ne zaman emekli olabilirim?” sorusunun yanıtını çok daha kolay bir şekilde alabilmektedir. Peki, kimlik numarası ile SSK SGK sorgulama işlemi nasıl yapılmaktadır?

Bunun için ilk yapmanız gereken e-devlet olarak ta bilinen türkiye.gov.tr internet sitesine giriş yapmaktır. Siteye giriş yapmanız için mutlaka şifreniz bulunması gerekir. İlk kez şifre almak isteyen kişilerin PTT şubeleri üzerinden şifre zarfı almaları gerekirken aynı zamanda bankaların internet şubesi kullanıcıları için internet şubesinden direkt olarak e-devlet sitesine geçiş yapma imkanı da sunulmaktadır. 

Bu geçiş işleminin ardından ana menüde bulunan SGK kategorisi üzerinden tüm işlemlerinizi saniyeler içinde yapmanız mümkündür. Bunlar arasında SGK hizmet dökümü ve SGK ne zaman emekli olabilirim sorgulamaları da yer almaktadır. Yine bu sistem üzerinden kimlik numarası ile SGK sorgulama işlemlerinizin yanı sıra hakkınızda açılan dava dosyaları, İŞKUR işlemleri gibi farklı pek çok işlemi yapmanız da mümkündür. Sorgulamalarınız için önemli olan e devlet şifresi almış olmanız ya da e-devlet internet sitesine otomatik geçiş yapabileceğiniz internet bankacılığı şubelerinden yararlanmaktır.