Sınavlar

2016 TEOG Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

2016 TEOG 2. Dönem Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? TEOG heyecanının birinci gün oturumu sona erdi. Öğrenciler Türkçe, Matematik ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden sınavlara girdi.

Sınav Sonuçlarına Göre Tercih Sayısı Arttırıldı

Sınav sonuçlarına göre lise tercihleri yapacak öğrenciler için bu sene tercih yapma sayısı bilindiği gibi arttırılmıştı. Geçen sene öğrenciler 15 tercih yapabilirken bu sene tercih sayısı 25 ‘e çıkartıldı. 8.sınıfta öğrencisi olan veliler, okulların genel ve özel şartlarını dikkate alarak istek sırasına göre farklı il ve ilçelerde tercih yapabilecekler. TEOG 2.dönemi sınavı bilindiği gibi 27-28 nisan 2016 tarihlerinde yapılıyor. Söz konusu sınav 970 merkezde bulunan 16 bin 176 okulda 92 bin 924 sınav salonunda ve yurt dışında 21 okulda yapılıyor. Sınav Sonuçlarının açıklanması için MEB Haziran ayını işaret etmişti. 

TEOG Birinci Gün Oturumu

TEOG birinci gün oturumunda öğrenciler saat 09:00’da Türkçe dersinden sınava girdiler. Sınavda öğrencilere 20 soru soruldu ve 40 dakika süre verildi. Söz konusu sınavın hemen ardından Matematik sınavı ve son olarak Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavı gerçekleşti. Böylece birinci gün oturumu sonlanmış oldu. Öğrenciler 28 Nisan 2016 tarihinde yani yarın Fen ve Teknoloji, İnkilap Tarihi ve Yabancı Dil sınavlarına girecek.
 

Bir Yorum

  1. daha zoru yokmuydu matematıgın bu ne yaaaa bız bu derslerı ne zaman gırduk