Ekonomi

Kredi Kartı Kullanırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Yapılan basit hatalar ve dikkatsiz harcamalar sonucunda kullanan kişinin büyük bir borç yükü altına girmesine neden olabilen kredi kartları bilinçli kullanılmaları durumunda ise son derece yararlı ödeme araçlarıdır. Öncelikle her kredi kartı sahibinin yapması gereken ilk şey harcadığı tutarı kredi kartı hesap kesim tarihi sonrasında mutlaka ödemesi gerektiğini bilerek buna uygun şekilde harcama limiti belirleyerek kullanmasıdır.

Burada önemli olan nokta kredi kartı sahibinin aylık bütçe hesaplamalarında bulunarak o ay ne kadar harcayacağına karar vermesi ve bu tutarı aşmadan kredi kartı ile alışveriş yapılmasıdır. Aslında kredi kartı kullanan kişilerin yapmış oldukları en büyük hatalardan biri üst üste yapılan taksitli alışverişlerdir. Üst üste yapılan taksitli alışverişler kredi kartı hesap kesim tarihi sonrasında kartın yüksek miktarda yeni aya başlamasına neden olmaktadır. Bu nedenle mutlaka aynı kredi kartı içinde en fazla 2-3 taksitli işlem bulunması, eski taksitler bitmeden yeni taksit yapılmaması çok önemlidir.
Bir diğer büyük hata ise o ay kredi kartı borcunu ödemekte zorlanan ve kredi kartı asgari ödeme tutarı miktarını yatıran kişiler yeni ay ile beraber harcamalarını sürdürmesidir. Oysaki kredi kartı borcu sıfırlanana kadar ödeme yapılmaması ve bu sayede kredi kartı borcunun katlanarak arttırılmaması gerekir. Kredi kartı dolandırıcılığı mağduru olmak istemeyen kişilerin ise mutlaka kredi kartı numarası, kredi kartı şifresi ve kredi kartı güvenlik kodu bilgilerini asla başka kişilerle paylaşmamaları gerekir.