Sıfır Kredi Notu Ortalaması En Kısa Sürede Nasıl Yükseltilebilir?

 Bankalar üzerinden kredi alan ya da kredi kartı ürünü ve kredili mevduat hesabı kullanan herkesin belirli bir kredi notu ortalaması bulunur. Ancak geriye dönük olarak içinde bulunulan yılı takip eden son 5 yıl boyunca bu ürünlerden hiçbirini kullanmayan kişilerin kredi notu ortalamaları değerlendirme yapılacak bir veri bulunmadığı için sıfır olarak kabul edilir. 

Sıfır Kredi Notu Nasıl Yükseltilir?

Kişinin kredi notunun sıfır olması durumunda hiçbir şekilde kredi kullanması ya da bankalardan kredi kartı almaları mümkün değildir. Bu nedenle sıfır olan kredi notunun mutlaka kredi kullanabilir seviyesine çekilmesi gerekir. Sıfır kredi notu ortalamanızı yükseltmek için aşağıda yer alan kredi notu yükseltme teknikleri mutlaka sırası ile uygulanmalıdır. Bunlar:

İlk iş hemen bir banka şubesini kimliğiniz ile ziyaret ederek hemen banka hesabı açtırın ve bu hesaba bağlı olan bir bankamatik kartı başvurusunda bulunun. 

Bu hesap üzerinden otomatik ödeme talimatı verin. Ödediğiniz tüm faturalarınızı, okul taksidi ve kira gibi giderlerinizi bu hesap üzerinden yapmaya çalışın. Tüm talimatlarınızı ödemeye yetecek kadar parayı her zaman gününde hesabınızda bulundurun. 

Elinizde olan tüm nakit paranızı bu hesaba yatırın ve alışverişlerinizde kredi kartı kullanıyor gibi bankamatik kartınızı kullanın. Arada hesabınıza para yatırın ve bu tutarın birebir aynısı olmayacak şekilde para çekin. Yani hesabınızda sürekli bir nakit para giriş çıkış akışı olsun. 

Banka 1-2 ay sonra size ya hesabınıza bağlı düşük tutarlı bir kredili mevduat hesabı açacak ya da düşük tutarlı bir kredi kartı için onay verecektir. Ancak başvuruda bulunmadan önce mutlaka kredi notu sorgulaması yaparak kredi notunuzda olumlu yönde bir yükseliş olup olmadığını kontrol edin. 

Size verilen kredi kartını son limitine kadar her ay düzenli olarak kullanın ve kredi kartı son ödeme tarihi geldiği anda tüm borcu yatırın. Kredi kartı limitini full harcamak ve ardından borcun tamamını son ödeme tarihi içerisinde yatırmak kredi notunuzu yükseltmek için atabileceğiniz en etkili adımdır. 

Tüm bunların ardından yaklaşık en geç 5 ay süre içerisinde kredi notu ortalamanız kredi notu yükseltebileceğiniz seviyeye çekilecektir. 

İlk etapta banka sadece düşük tutarlı bir kredi için onay verecektir. Burada tabi kredi başvuru formu dolduracak kişinin aylık belgelenebilir gelir seviyesi de çok önemlidir. Aylık geliri yüksek olan kişilerin daha yüksek tutarlı kredi kullanmalarına izin verilebilmektedir. 

Maaşa göre kredi hesaplama yönteminde bankalar genelde kredi kullanacak kişinin aylık net gelirinin yarısına tekabül eden miktarlarda kredi kullanımına izin vermektedir. Yani aylık belgelenebilir geliri bin 500 lira olan bir kişi en fazla 750 liraya kadar aylık ödemesi denk gelen kredi tutarları için kredi onayı alabilmektedir. 

Exit mobile version